Stážisté z Vysočiny objevují portugalské dovednosti

Čeští studenti v rámci programu Erasmus+ absolvovali stáže v Portugalsku, kde získali cenné pracovní zkušenosti v oborech, jako cukrář, gastronomie či cestovní ruch. Během stáží se učili nové dovednosti a přizpůsobovali se místní kultuře a pracovním zvyklostem.

uniweb weby

Ve světě plném neustále se měnících ekonomických podmínek a nejistoty na trhu práce je důležité, aby studenti získali cenné zkušenosti a dovednosti potřebné pro úspěšnou budoucnost. Jeden z nejlepších způsobů, jak toho dosáhnout, je účast na stážích v zahraničí. V rámci programu Erasmus+ měli čeští studenti možnost vycestovat do Portugalska ale i jinam a jinak, aby zde získali pracovní zkušenosti ve svém oboru.

Účastníci stáže se představili jako žáci oborů cukrář, obchodní akademie, kuchař-číšník, gastronomie a hotelový management, cestovní ruch, reprodukční grafik a florista. Během svého pobytu v Portugalsku pracovali v místních podnicích a organizacích, aby se naučili nové dovednosti a získali praktické zkušenosti ve svém oboru. Kromě základních dovedností se studenti také naučili spolupracovat se svými portugalskými kolegy a přizpůsobit se tamní kultuře a pracovním zvyklostem.

Čeští cukráři například pracovali v cukrárně, kde se naučili vyrábět tradiční portugalskou specialitu – vanilkové rohlíčky. Dále žáci oborů kuchař-číšník, gastronomie a hotelový management pomáhali s přípravou jídel v kuchyni a obsluhovali tamní klientelu v restauraci. Naučili se také pracovat s mořskými plody a připravit typické portugalské jídlo – tresku Bacalhau na několik způsobů.

Žákyně oboru obchodní akademie vykonávala administrativní činnost v agentuře, žáci z oboru cestovní ruch pracovali v cestovní agentuře, floristka pracovala v obchodě s květinami a žáci oboru reprodukční grafik vytvářeli propagační materiály o městě Braga v programech Adobe Illustrator a CorelDraw.

Studenti samozřejmě také využívali svůj volný čas k poznávání krás a kultury Portugalska. Během svého pobytu se zúčastnili výletů do přístavního města Porto a hlavního města Lisabonu, viděli Atlantický oceán nebo katedrálu Viana do Castelo.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy