Aqaumaty na pitnou vodu v pelhřimovských školách a školkách

Patnáct nápojových automatů a 69 barelů s pitnou vodou věnovala ředitelka Nadačního fondu Julinka a hlavní pořadatelka Běhu pro úsměv, Michaela Tulachová, základním a mateřským školám v Pelhřimově. Slavnostní předání těchto přístrojů se uskutečnilo v úterý 4. října na Základní škole Krásovy domky v Pelhřimově.

uniweb weby

 Zúčastnili se ho vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy Městského úřadu Pelhřimov Bohumil Kovanda, Michaela Tulachová, zástupci škol, zástupkyně firmy Crystalis a samozřejmě nechyběli školáci, kteří si pitnou vodu ihned natočili a ochutnali.

„Velmi si vážíme spolupráce spaní Tulachovou, která díky svým aktivitám sponzoruje naše základní a mateřské školy.Část výtěžku zletošní sportovní akce Běh pro úsměv pokryla náklady na tyto přístroje a větší část pokryje koupi sportovního vybavení,“ informoval Bohumil Kovanda a Michaela Tulachová pokračovala:„Chtěli bychom, aby barely vyšly zhruba na dva měsíce, ale samozřejmě počítáme s tím, že někde se bude pít více a někde méně. Jeden barel je o objemu pět galonů, což je necelých 19 litrů. Byla bych ráda, kdyby přišla třeba třída 8. A a řekla: Nám tento pitný režim vyhovuje a rádi bychom v něm pokračovali ve své třídě.“

Michaela Tulachová město Pelhřimov podporuje už druhým rokem. Loni díky jejímu sponzorskému daru dostaly předčasné dárky k Ježíšku vpodobě odrážedel a koloběžek děti zpelhřimovských mateřských a základních škol. Letos to jsou již zmíněné nápojové automaty a do Vánoc by měly opět přibýt další sportovní pomůcky. „Člověk by se měl udržovat vdobré fyzické i psychické kondici.A právě sport je jedním zfaktorů, který přispívá kdobrému zdravotnímu stavu. Dalších 45 tisíc korun tedy využijeme knákupu sportovního vybavení,“ uzavřela Michaela Tulachová.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 04.10.2016 18:26




0 +
 

Hlavní zprávy