Brodští florbalisté zachránili Národní ligu

Havlíčkobrodští florbalisté Sokol Erupting Dragoons dokázali porazit v sérii o udržení Národní ligy Bystřici nad Pernštejnem 3:2. V rozhodujícím zápase na palubovce soupeře zvítězili těsně 8:7.

uniweb weby

Poté, co se za stavu 1:1 přesunula série prvního kola play-down na domácí palubovky Draků bylo k vidění mnohé. V prvním utkání ve sportovní hale TJ Jiskra sice Draci nedokázali ve velice vyrovnaném utkání urvat výhru pro sebe. V hledišti ale vládla na poměry Národní ligy skvělá atmosféra a diváci se za přispění fanoušků Rebel Hearts se výborně bavili.

Ve druhém domácím zápase, který se hrál v pelhřimovském azylu, Draci po dramatické bitvě po nájezdech vyrovnali stav série na 2:2. Rozhodnout tak muselo páté utkání.

To se odehrálo v úterý 14. března ve sportovní hale v Bystřici nad Pernštejnem a byla to opět bitva. Tentokráte se šťastnějším koncem pro havlíčkobrodské Dragons, kteří po výhře 8:7 stanovili konečný stav série na 3:2. Dokázali tak otočit nepříznivý stav a udržet Národní ligu v Havlíčkově Brodě i pro příští sezonu.

Bystřice bude ještě ve druhém kole play-down soupeřit s Paskov Saurians o to, kdo skutečně bude muset Národní ligu skupiny východ, opustit.

Foto: David Slanař

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy