Bystřické léto nabídne ve druhé půlce srpna Folk-country náměstíčko

Bystřické léto pokračuje v sobotu 19. srpna osmým ročníkem festivalu Folk-country náměstíčko. Hlavním hostem festu bude bluegrassová kapela z Plzně COP.

uniweb weby

„Skupina COP se díky svojí popularitě stala pravidelným hostem všech významných hudebních přehlídek v naší republice. Dnes si již prakticky nikdo nedokáže představit Zahradu (nejprestižnější festival folkové a country hudby), Portu (velmi známý festival s dlouhou tradicí), Jamboree (nejstarší bluegrassový festival v Evropě), Struny na ulici a další bez přítomnosti skupiny COP. Ta je velmi populární i v zahraničí, o čemž svědčí pravidelné návštěvy Velké Británie, Slovenska, i dalších zemí zbytku světa. V roce 2002 COP získal cenu Anděl, trofej České hudební akademie (obdoba Grammy) za oblast Folk & Country.

Další třešinkou zcela jistě bude i známý český písničkář a hudebník Ivan Hlas, který se proslavil především písněmi k filmu Šakalí léta (r. 1993 ocenění Český lev za nejlepší hudbu), V současnosti vystupuje s Norbi Kovácsem a Olinem Nejezchlebou v Ivan Hlas Triu, kde na všech countryových, folkových i trempských podií sklízí zasloužené ovace.

Velmi oblíbená je i folková dívčí skupina Děvčice z  Uherskohradišťska. Sestavu doplní poličský Apetit či pražská kapela Z hecu. Jistě nebude chybět ani bystřický matador Laďa Zítka,“ popsal hosty festivalu jeden z pořadatelů Radek Vojta.

Bližší informace na www.bystrickeleto.cz, nebo na facebooku Bystřické léto či Folk country náměstíčko.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy