Destinační kancelář pomůže společné propagaci Třebíčska, říká místostarosta Třebíče Pacal

Novou činností sdružení obcí Rozvoj Třebíčska je destinační kancelář. Bude se soustředit především na marketing rozvoje cestovního ruchu na Třebíčsku, ale i v okolních městech a obcích. Z těch vezme to atraktivní a nabídne turistům kompletní balíčky s nabídkou spokojeného pobytu v našem regionu.

uniweb weby

Od poloviny července funguje vTřebíči destinační kancelář. Co vedlo kjejímu založení?

Město Třebíče je členem zájmového sdružení obcí znázvem Rozvoj Třebíčska. Sdružení obcí bylo zřízeno vroce 2001 za účelem získání dotace na vybudování podnikatelských inkubátorů vjednotlivých městech. Inkubátory byly úspěšně vybudovány a hledala se další náplň činnosti sdružení. Vsoučasné době se objevila informace, že Ministerstvo pro místní rozvoj bude dál podporovat marketing cestovního ruchu jenom na části některých větších celků. To znamená, ne jednotlivá města, ale území. Ktomu je potřeba zřídit tzv. destinační kanceláře. My jsme toho využili a rozšířili předmět činnosti zájmového sdružení Rozvoj Třebíčska o činnost destinačního managementu, který už zahájil svou činnost 18. července 2016. Rozvoj Třebíčska sdružuje obce Moravské Budějovice, Hrotovice, Okříšky, Náměšť nad Oslavou, Jaroměřice nad Rokytnou a Jemnice. Okresní hospodářská komora města Třebíč a Západomoravská vysoká škola v Třebíči.

Co tedy bude přesně destinační kancelář dělat?

Kancelář má za úkol koordinovat rozvoj cestovního ruchu vrámci celé oblasti, vyhledávat dotační příležitosti na marketing a hlavně připravovat balíčky pro turisty, kteří přijedou do našeho regionu tak, aby zde pobyli několik dní a dostali kompletní ucelenou nabídku toho, co mohou navštívit.

Funguje něco podobného v okolních regionech? Máte nějakou zkušenost, nebo inspiraci?

V rámci Kraje Vysočina, kromě celokrajské organizace s názvem Vysočina Tourism, existuje ještě Koruna Vysočiny. Ta je na Novoměstsku a je to destinační kancelář podobného zaměření.

Jak bude destinační kancelář financovaná?

V této fázi je kancelář financovaná zčlenských příspěvků jednotlivých členů. To znamená jednotlivé obce a členové Rozvoje Třebíčska dali kdispozici členský příspěvek tak, aby kancelář byla financovaná do konce roku 2016. Samozřejmě se budou hledat dotační příležitosti a začalo i intenzivní jednání s Krajem Vysočina o podpoře destinačního managementu.

Hovořili jsme o balíčcích pro turisty, což je velmi atraktivní záležitost. Už někdo vTřebíči tyto balíčky a služby nabízí?

Určitě Městské kulturní středisko na území města Třebíče nabízí balíčky ve spolupráci s Lodní dopravou Dalešice a s dalšími v okolí. Tady je potřeba říct, že destinační kancelář má za úkol brát segmenty cestovního ruchu z jednotlivých měst a dávat je dohromady. Města samozřejmě mají svoji politiku cestovního ruchu a teď je potřeba z každého toho města vzít to atraktivní a dát to nějaké společné nabídky.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy