Festival mladého výtvarného umění Nultá generace se představí v Jihlavě

O víkendu 9. - 11. června podruhé ožije nákladní část vlakového nádraží v Jihlavě festivalem mladého výtvarného umění. Pořadatelé si kladou za cíl každoročně představit široké veřejnosti nejvýraznější talenty nastupující generace umělců v netradičním prostředí, mimo hlavní české metropole.

uniweb weby

„Hlavní výstava je složena z šedesáti děl dvanácti talentovaných autorů, které propojuje věk do třiceti let. Půjde převážně o malbu, opět s výrazným přesahem do intermediální sféry,“ prozradil ředitel festivalu Jakub Lerch s tím, že Nultá generace nabídne divákům v doprovodném programu také performance, ve které spolupracují čtyři umělci různých výtvarných směrů a evropských zemí. Experiment s prostorem, objekty, hudbou, pohyblivým obrazem a tancem, ve kterém se autoři odkazují na své kulturní kořeny a vykreslují budoucnost, ke které všichni společně a nevyhnutelně směřujeme. 

Součástí doprovodného programu bude také blok přednášek a diskuzí s výraznými osobnostmi nejen uměleckého světa, filmové projekce studentů FAMU, kreativní workshopy a hudební stage. „Mezi hudebními interprety se objeví například stoupající hvězda alternativní scény Ghost of You a jejich labeloví bratři 1flfsoap. Elektroničtí -live- experimentátoři navíc přivezou čerstvé album Rave Opera. A tradičně nebude chybět HTRL se svými analogově vykouzlenými beaty a ambientní nadstavbou,“ doplnil Jakub Lerch. Návštěvníci se můžou těšit také na zahraničního hosta, kterým bude mladý deep-tech-house producent Chromat z německého Kolína nad Rýnem. 

Jihlava poskytuje zázemí festivalu třetím rokem. Akce probíhá ve spolupráci s městem, multifunkčním prostorem DIOD a Oblastní galerií Vysočina

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy