Kobylka byla v Havlíčkově Brodě opět potrestána za všechny hříchy města

Pošťák, vousatá nevěsta, strašáci, kati, smrtky, vodníci i další maškary vyrazily v neděli 26. února s úderem druhé hodiny odpolední na tradiční průvod z Horní ulice na Havlíčkovo náměstí v Havlíčkově Brodě. Masopustní jarmark v režii Mateřského centra Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod se neobešel ani bez kostýmu kobylky, která byla potrestána popravou za všechny hříchy města.

uniweb weby

Průvod čítal na šedesát masek a kolem dvaceti muzikantů. Veselá podívaná přilákala také řadu dětí i dospělých, kteří bez nadsázky zaplnili celé náměstí, kde se těšili, až se jim všechny masky představí. Někteří si čekání zkrátili u stánků nakupováním dobrot od řezníka či voňavých palačinek nebo sladkých koblížků.

Kostým si mohl obléknout kdokoliv – stačilo se předem přihlásit ve Zvonečku a domluvit se. Kdo tak učinil, dostal jako odměnu za odvahu poukázku na občerstvení.

Na organizaci akce se podílely Folklórní soubor Kalamajka, Havlíčkobrodská dechovka a Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod. Sponzory byly Město Havlíčkův Brod, PROSS reklama, Pekárna Vilém a Pekárna Habry, medovina Sobotka, Jatka Perknov a palačinky Turinská. Mediálním partnerem byla Televize HBin.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy