Kriminalitu v Chotěboři se daří úspěšně potírat, tvrdí ředitel městské policie

V Chotěboři letos poklesla kriminalita, takový je závěr ředitele Městské policie Chotěboř Jiřího Novotného. Podle něho to ale neznamená, že je na ústupu, ale stagnuje. Problém jen je protiprávní jednání pod vlivem návykových látek. I to tedy bude v příštích měsících úkolem prevence kriminality, o čemž se také hovořilo i na posledním zasedání komise pro prevenci kriminality.

uniweb weby

„Jsme jedno z mála menších měst, kde vedle státní policie funguje také ta městská. Navíc tady máme kamerový systém nebo akce zaměřené na ohrožené skupiny, což jsou senioři nebo děti. I těmito prostředky se snažíme kriminální činnost ve městě eliminovat,“ zmínil. 

V Chotěboři už osm let úspěšně pracuje Senior akademie, o kterou je čím dál větší zájem. „Začínali jsme se skupinou zhruba dvaceti lidí, dneska máme více než padesát zájemců. Je dobře, že se senioři zajímají o to, jak předejít různým nepříjemnostem,“ pochvaluje si Jiří Novotný. 

Z hlediska potlačování protiprávního jednání pod vlivem například alkoholu se dneska podle jeho slov jeví jako správné rozhodnutí o alkoholové vyhlášce. „Měli jsme vytipovanou řadu míst, kde se podnapilí jedinci zdržovali v skupinkách a nechovali se právě ukázkově. Toto v současnosti už není, nebo jenom okrajově,“ potvrdil. 

Pokud jde o nadcházející oslavy Silvestra, městská policie bude dohlížet nad pořádkem zejména po půlnoci na náměstí a přilehlých uličkách. „V terénu budeme mít lidi přes den a tři v noci,“ doplnil Jiří Novotný. 

Celkem má městská policie devět strážníků včetně ředitele a jednu administrativní pracovnici. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 19.12.2017 15:58




0 +
 

Hlavní zprávy