Kromě Davidové má v Novém Městě medailové ambice také Šantora

Už ve čtvrtek 2. ledna odstartuje ve Vysočina Areně v Novém Městě na Moravě biatlonové mistrovství Evropy juniorů. Vedle Markéty Davidové bude velkou českou medailovou nadějí také Ondřej Šantora.

uniweb weby

Šampionát ve Vysočina Areně odstartují zítra vytrvalostní závody. Po pátečním dnu volna pak přijdou ke slovu v sobotu sprinty a v neděli zakončí program stíhací závody. Na startu této velké akce si změří síly 290 startujících z 35 zemí.

Ondřej Šantora
se blýskl o uplynulém víkendu v juniorském IBU Cupu ve slovinské Pokljuce. Skončil druhý ve sprintu a byl členem smíšené štafety, která doběhla do cíle na pátém místě. Na svém úseku potřeboval Šantora pouze jedno dobíjení. "Ondra podal nadstandardní střelecké výkony. Ale představil se také ve výborné běžecké formě. Věřím, že forma vydrží i na mistrovství Evropy," poznamenal trenér juniorů a předseda komise mládeže Českého svazu biatlonu Vlastimil Vávra.

Oporou juniorské výběru děvčat byla ve Slovinsku Simona Maříková a ve výborné střeleckém formě zvládla závody Natálie Jurčová. Ze šesti položek odstřílela pět bez chyby. Opora týmu juniorek Markéta Davidová se připravovala v domácích podmínkách pod vedením Jindřicha Šikoly. Jakub Štvrtecký dal přednost běžecké „Karlovské 50“ a suverénně vyhrál závod na poloviční trati. 

Mistrovství Evropy
se vrací do Vysočina Areny po tříleté přestávce. V roce 2014 měli společný program dospělí a junioři. Od loňského roku jsou tyto věkové kategorie rozděleny. Poslední juniorské medaile získal z českých zástupců před třemi lety v Novém Městě Adam Václavík, který skončil druhý ve sprintu a třetí ve stíhacím závodě.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy