Nehody dvou opilých řidičů na Nový rok na Vysočině

Dva řidiči havarovali na Nový rok na silnicích Vysočiny posilněni alkoholem, první havárie se stala v pondělí 1. ledna kolem půl čtvrté ráno ve Vladislavi na Třebíčsku, druhá o tři hodiny později na silnici II/523 na Pelhřimovsku.

uniweb weby

Na silnici  I/23 ve Vladislavi nepřizpůsobil šestadvacetiletý řidič osobního vozu Škoda Octavia rychlost jízdy, když projížděl po silnici ve směru od Náměště nad Oslavou, a na namrzlém povrchu vozovky vjel na přímém úseku do protisměru, přes levou krajnici přejel pole a havaroval v přilehlém lese. „Při nehodě se řidič, který cestoval ve voze sám,  zranil. Na vozidle vznikla škoda ve výši 30 000 korun.  Orientační dechová zkouška byla pozitivní na alkohol, odborného měření nebyl řidič vzhledem ke svému zdravotnímu stavu schopen, proto si policisté vyžádali zajištění odběru krve ve zdravotnickém zařízení, kam byl převezen. Řidič nepředložil policistům řidičský průkaz. Věc dopravní nehody bude předmětem dalšího šetření a podle výsledků rozboru krve bude stanovena právní kvalifikace řidičova jednání,“ popsala první událost Dana Čírtková,  tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Také dvacetiletý řidič osobního auta VW Passat usedl na Pelhřimovsku za volant po předchozím požití alkoholu. „Projížděl po silnici II/523 z Humpolce na Jihlavu a při průjezdu levotočivou zatáčkou za Krasoňovem nepřizpůsobil rychlost jízdy a vyjel vpravo mimo vozovku na krajnici, kde čelně narazil do stromu. Při dopravní nehodě se lehce zranil a byl vozem zdravotnické záchranné služby převezen na ošetření do Nemocnice v Jihlavě. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem - 1,88 promile alkoholu. Pozitivní výsledky měly také opakované dechové zkoušky -  1,97 promile alkoholu a 1,81 promile alkoholu. Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala tisková mluvčí.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy