Nová budova Dětského oddělení Nemocnice Nové Město na Moravě bude mít minimální nároky na spotřebu energie

Krajský projekt výstavby nového pavilonu dětského oddělení Nemocnice Nové Město na Moravě získá finanční podporu Evropské unie, a to částku téměř 21 milionů Kč.

uniweb weby

Krajský projekt výstavby nového pavilonu dětského oddělení Nemocnice Nové Město na Moravě získá finanční podporu Evropské unie, a to částku téměř 21 milionů Kč. O této skutečnosti informovalo Ministerstvo životního prostředí, které je řídícím orgánem Operačního programu Životní prostředí 2014-2020, Kraj Vysočina. Nyní Státní fond Životního prostředí ČR ve spolupráci s Ministerstvem Životního prostředí připravuje vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Nový pavilon dětského oddělení, jehož výstavba by měla být dokončena na začátku příštího roku, bude splňovat parametry pasivního energetického standardu, což hrálo klíčovou roli pro získání dotace.

Jedná se o dům s minimální potřebou tepla na vytápění využívající solární zisky a dům s velmi dobře tepelně izolovanou obálkou budovy. Konstrukce je navržená bez tepelných mostů, a tak zaručuje minimalizaci tepelných ztrát a tepelnou pohodu, a také zajišťuje kvalitní vnitřní prostředí s dostatečnou výměnou vzduchu.

„Kraj Vysočina se dlouhodobě zajímá o oblast energetiky včetně sledování nových technologií a trendů, proto se i téma budování domů s minimálními nároky na spotřebu energie dostalo do letos aktualizované a schválené Územní energetické koncepce Kraje Vysočina, uvedl náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje, územního plánu a stavebního řádu Pavel Pacal.


Projekty na výstavbu nových veřejných budov v pasivním energetickém standardu jsou podporovány Evropskou unií – Evropským fondem pro regionální rozvoj v rámci Operačního programu Životní prostředí.


Foto: Nemocnice Nové Město na Moravě

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 16.07.2018 10:37




0 +
 

Hlavní zprávy