O Islandu v Třebíči s Janem Suchardou

Muzeum Vysočiny Třebíč pořádá v úterý 14. února v rámci jarního cyklu přednášek souvisejících s cestou za přírodou, kláštery a netopýry vystoupení Jana Suchardy z Hrotovic nazvané Tajemný ostrov Island.

uniweb weby

„V přednášce o Islandu procestují účastníci společně s Janem Suchardou Island křížem krážem, uvidí nejenom turisticky známá a hodně navštěvovaná místa, ale i ty kouty ostrova, kam noha turisty vkročí jen málokdy. Vyvrcholením bude islandské vnitrozemí, které je neobývané a neobývatelné, přístupné jenom během krátké letní sezóny a vyžaduje auto s pohonem 4x4. V něm si návštěvník na mnoha místech připadá jako na jiné planetě,“ popisuje Jana Jelínková z Muzea Vysočiny Třebíč.
Jan Sucharda navštěvuje Island pravidelně od roku 2001, v posledních letech i několikrát ročně. Po islandských cestách – necestách najel téměř sto tisíc kilometrů. Vydal celkem šest knih o Islandu, z nichž poslední tři, fotografická publikace Island – země včera zrozená, a dva průvodci Island – 111 nej… a Island autem 4x4 bude možné po přednášce zakoupit.

V úterý 28. února se pak mohou návštěvníci těšit na přednášku Írán - nekonečné možnosti přírodních objevů od Martina Škorpíka ze Znojma. V úterý 14. března vystoupí Vít Grulich z Brna s přednáškou Omán - trochu jiná Arábie a v úterý 28. března Antonín Reiter ze Znojma s tématem Tadžikistán - za netopýry a duchem Sojuzu. Celý cyklus zakončí v úterý 11. dubna Pavel Karas z Třebíče přednáškou Řecko - kláštery na hoře Athos.  
Přednáška začínají na třebíčském zámku v 17.30.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy