Obviněný muž skončil ve vazbě

JIHLAVSKO: Nenapravitelný recidivista odmítal s krádežemi přestat

uniweb weby

Jihlavští kriminalisté objasnili čtyři případy krádeží v různých objektech, ke kterým došlo na přelomu července a srpna v Jihlavě. Pachatelem je opakovaně soudně trestaný recidivista, který je navíc již vyšetřovaný v souvislosti s další majetkovou trestnou činností. Kriminalisté rozšířili jeho trestní stíhání a na podaný návrh byl vzat do vazby.  Nenapravitelného muže dopadli jihlavští kriminalisté v druhé polovině minulého týdne v Jihlavě, byl na něho vydán státním zastupitelstvím souhlas se zadržením. Kriminalisté hledaného muže vypátrali v časných ranních hodinách na ulici nedaleko centra města. Muže důvodně podezřelého z majetkové trestné činnosti zadrželi a skončil v policejní cele.  Na základě shromážděných důkazů policejní komisař rozšířil jeho trestní stíhání. „Dvaatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže a dále přečinu porušování domovní svobody,“ řekl npor. Mgr. Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality.  Muž je obviněn z toho, že se v období přelomu července a srpna v Jihlavě dopustil krádeže v obchodě, dále se vloupal do dvou různých objektů a do dalšího se vloupat pokusil. 
V obchodě muž na konci července odcizil oblečení a svítilny v celkové hodnotě bezmála deset tisíc korun, které si naskládal do batohu. Krádež mu ale překazil pracovník obchodu a obviněný muž sice z prodejny utekl, odcizené věci ale zůstaly na místě. Vloupání se muž dopustil v bytovém domě, kde vnikl do sklepní kóje a odcizil stan, spací pytel, fotoaparát a tiskárnu. V dalším případě se vloupal do bedny na časopisy u obchodního domu, které si poté odnesl. Na začátku minulého týdne se muž pokusil v noci dostat ještě do prodejny a páčil dveře roxorem, který si přinesl. Vniknout dovnitř se mu nepodařilo, přesto za ním ale zůstala škoda přibližně za sedm tisíc korun, a to na poničených dveřích. 
Cíl obviněného muže byl zejména finanční zisk a věci kradl v úmyslu je zpeněžit. Obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán a z výkonu  trestu odnětí svobody byl propuštěn v první polovině letošního roku. V krátké době poté, co opustil brány věznice, se ale již opět dopouštěl další trestné činnosti, pro kterou je již stíhán. Ani to ale pro jeho nápravu nestačilo a krátce na to se dopustil dalších krádeží. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho následně odvezli do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let. por. Bc. Jana Kroutilová, komisař 8. srpna 2022



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 09.08.2022 07:00



0 +
 

Hlavní zprávy