Osobní auto se v Třebíči srazilo s autobusem

V úterý 23. ledna po osmé hodině ranní havarovalo na křižovatce Sucheniovy ulice a ulice V. Nezvala v Třebíči osobní auto a autobus, u nehody zasahovali třebíčští profesionální hasiči a zdravotníci museli ošetřit malé dítě, které bylo po srážce otřesené.

uniweb weby

„Hasiči provedli na havarovaných vozidlech protipožární opatření a místo události technicky zabezpečili. Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin. Hasiči únik zlikvidovali speciálním sorbentem. V 9.26 předali hasiči místo události policistům k dalšímu řešení a vrátili se zpět na základnu. Příčinu, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody vyšetřují policisté,“ uvedla Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

„Dvaadvacetiletá řidička projížděla s osobním vozem po silnici směrem od Bráfovy ulice k Pražské ulici a při projíždění křižovatkou nerespektovala signál s červeným světlem, nezastavila před světelným signalizačním zařízením a vjela do křižovatky v době, kdy křižovatkou projížděl autobus Mercedes Benz. Došlo k bočnímu střetu osobního vozu s autobusem. Ten byl v době nehody bez přepravovaných osob. Ve voze Opel cestoval s řidičkou nezletilý spolujezdec, který byl po nehodě vyšetřen ve voze zdravotnické záchranné sužby a poté byl převezen do nemocnice v Třebíči. Policisté provedli u řidiče autobusu i řidičky osobního vozidla dechové zkoušky s negativními výsledky. Na vozidlech byly užity předepsané pneumatiky s dostatečnou hloubkou dezénu,“ dodala  Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na vysočině. Při nehodě vznikla podle informací policistů hmotná škoda v celkové výši 160 000 korun. Policisté zpracovali protokol o dopravní nehodě v silničním provozu a nehodu s řidičkou vyřešili uložením pokuty v příkazním řízení.






Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy