Ping-pongové míčky dostaly Kraj Vysočina do České knihy rekordů

Netradiční rekord padl v neděli 28. ledna v nákupním centru City Park v Jihlavě. Při akci Vysočina v pohybu se na hlavy návštěvníků spustil největší déšť ping-pongových míčků a vynesl tak Kraji Vysočina zápis do České knihy rekordů.

uniweb weby

Ze sítě byly mezi přihlížející v průběhu odpoledního programu vysypány celkem tři tisíce míčků. „Byl to největší počet míčků ve vzduchu spuštěných v jednu chvíli, mohu tedy potvrdit, že se do České knihy rekordů kraj zapíše,“ přislíbil Miroslav Marek, zástupce pelhřimovské agentury Dobrý den. 

Očíslované míčky navíc posloužily přihlížejícím jako losy k získání cen, například volných vstupenek na turisticky zajímavá místa zřizovaná Krajem Vysočina nebo na sportovní akce významných vysočinských sportovních klubů.

Hlavním poselstvím Vysočiny v pohybu totiž měla být propagace volnočasových aktivit v celém regionu. „Cílem akce bylo přitáhnout děti ke sportům a dalším aktivitám, aby jen neseděly u počítače a svůj čas využily smysluplně,“ vysvětlil náměstek hejtmana Kraje Vysočina Pavel Franěk. Návštěvníci si tak mohli užít exhibici kickboxu, freestylovou fotbalovou show Petra Zacha nebo taneční vystoupení v rytmu zumby, breakdance či indiánských tanců. 

Na pasáži dokonce vznikla improvizovaná aréna na stolní tenis, v níž se předvedli mimo jiné i mistři Evropy František Kanta a David Štěpánek či legendy českého stolního tenisu Milan Orlowski a Jindřich Panský.

Text: Vendula Kadlecová
Foto: kr-vysocina.cz

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 29.01.2018 19:44




0 +
 

Hlavní zprávy