Po páté v Jihlavě o vzdělání

V sobotu 4. listopadu se v Diod v Tyršově ulici v Jihlavě uskuteční už pátý ročník konference Jihlava mluví o vzdělávání. Cílem akce je debatovat o smyslu, cílech i metodách současného vzdělávání, konference je určena profesionálům i široké veřejnosti.

uniweb weby

V rámci komunikačního přístupu Respektovat a být respektován budou lektoři řešit otázku Spolurozhodování - základní pilíř demokratické výchovy, dále bude předmětem diskuse i trh práce versus vzdělávání, boření stereotypů ve školství, podpora a náměty pro efektivnější výuku pro učitele veřejných škol, projektová výuka ve ScioŠkolách a zkušenosti, úspěchy i překážky dvouletého fungování ZŠ Hučák.

Pro zájemce jsou připraveny workshopy s praktickými ukázkami využití montessori pomůcek v matematice, další nabídne ukázku videoreflexe pro učitele a rodiče. Manželé Kopřivovi uvedou woskhop s tématem Hledání hranic a zodpovědnosti, Peter Živý svoji Intuitivní pedagogiku.
Odpoledne proběhne beseda na téma Svoboda a zodpovědnost ve vzdělávání a výchově.
V průběhu celého dne bude připraveno občerstvení, prodej knih i možnost hlídání dětí (potřeba předem rezervovat).

Rezervace na konferenci, workshopy i hlídání dětí na www.jihlavamluviovzdelavani.cz.

Konferenci pořádá občanské sdružení Montessori Jihlava. Akce se koná se v DIOD od 9.00 do 19.30 (+ večer) za podpory Statutárního města Jihlavy a Diod. Vstupné od 200,-/os, registrace na www.jihlavamluviovzdelavani.cz.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
27.10.2017 06:34




0 +
 

Hlavní zprávy