Podklášterský most v Třebíči se konečně otevře dopravě i pěším

Kraj Vysočina – investor kompletní rekonstrukce Podklášterského mostu v Třebíči dnes zveřejnil, že stavba přes řeku Jihlavu se pro dopravu i pěší otevře v sobotu 22. dubna. Práce za zhruba 50 milionů korun na silnici II/351 spojující město s židovskou čtvrtí aktuálně finišují. Zatímco původně měly být hotové na přelomu října a listopadu a následně s prodlouženým termínem v prosinci minulého roku.

uniweb weby

„Jakmile budou položeny asfaltové vrstvy, dokončeno vodorovné a i svislé dopravní značení a osazeny bezpečnostní prvky jsme připraveni most v režimu předčasného užívání zprovoznit. Jako reálný termín vidíme 22. dubna, ale poslední slovo bude mít místní speciální stavební úřad a police ČR,“ informoval radní Kraje Vysočina pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jan Hyliš.

Nový cca čtyřicet metrů dlouhý jednopólový most bude širší o jeden jízdní pruh širší, než byl původně. Zábradlí mostu bude kované a nově bude most osazený zdobným veřejným osvětlením. Těsně před dokončením se na něj navíc vrátí socha svatého Jana Nepomuckého, která je aktuálně uložená v depozitáři. Dojde i k rekonstrukci schodiště na kraji mostu ve směru k bazilice svatého Prokopa, na které byl stejně jako na ostatní obklady použit čistě regionální materiál – hornina durbachit. 

Demolice a stavba nového mostu začala loni na jaře, dokončení bylo naplánováno ještě na závěr loňského roku.


Foto: Kraj Vysočina

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy