Přestavba zimního stadionu: Investice za 37 milionů korun!

Rekonstrukce zimního stadionu v Havlíčkově Brodě začne v dubnu a potrvá do konce září. Hlavním cílem je vytvoření nové, širší ledové plochy a zázemí za 37 milionů korun. Hokejový klub BK Havlíčkův Brod si hledá náhradní stadiony pro přípravu a úvodní zápasy nové sezony.

uniweb weby

Rekonstrukce brodského stadionu začne v dubnu, hokejisté si hledají azyl

Velká investice čeká letos město Havlíčkův Brod, která plánuje rekonstrukci zimního stadionu za cenu kolem 37 milionů korun. Mezi hlavní záměry patří vytvoření nové, širší ledové plochy, zřízení střídaček, dalšího zázemí a nových mantinelů. Nynější stav ledové plochy je na hraně životnosti a nevyhovuje současným potřebám či standardům.

Problémem betonové plochy pod ledem je, že není rovná a tloušťka ledu se liší od plochy k ploše, což zvyšuje nároky na energetické náklady chlazení. To vede k častějším poruchám a vyšším nákladům na údržbu ledu. V dubnu tedy začne rekonstrukce, která potrvá až do konce září, s následným zmrazením nového ledu.

Rekonstrukce zimního stadionu zasáhne do provozu ledních sportů v Havlíčkově Brodě, což bude mít dopad na veřejnost, krasobruslařské kluby, amatérské kluby a hlavně na hokejový klub BK Havlíčkův Brod. Zástupci klubů a oddílů byli o situaci informováni a přizpůsobují se změnám včas.

Najdou se náhradní stadiony pro letní přípravu a úvodní zápasy nové sezony? Klub se snaží najít vhodná řešení, aby mohla působit co nejblíže svému domovskému městu a zajistit kvalitní zázemí pro své hráče. Rekonstrukce stadionu bude pro hráče i diváky výhodou, jelikož nová ledová plocha bude širší a nabídne moderní zázemí.

Technické řešení rekonstrukce není jednoduché, mohou nastat komplikace při odbourávání jednotlivých vrstev betonového podkladu. Město se proto spolu se stavebníky připravuje na potenciální překážky a nečekaná rizika. Mezi riziky patří například Cihličský potok, který by mohl v krajním případě zaplavit modernizovaný stadion.

Nakonec půjde o velkou modernizaci, která přinese nové standardy a možnosti pro hráče i diváky. Hokejový klub BK Havlíčkův Brod se tak může těšit na nové zázemí, které ještě více zvýší atraktivnost sportovního zážitku pro celé město a okolí.

Rekonstrukce brodského stadionu přinese nový impuls pro sportovní a kulturní život Havlíčkova Brodu. Pokud vše proběhne podle plánu, bude město schopno nabídnout svým občanům i návštěvníkům moderní sportovní zázemí s výhodami pro všechny zúčastněné strany. Hokejisté i diváci se již nemohou dočkat, až nová ledová plocha otevře své brány.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy