Proč cvičit jógu v těhotenství

Pro některé ženy je jóga v těhotenství přirozené pokračování jejich životního stylu, ve kterém měla jóga vždy své místo. Pro jiné ženy je jóga prostředkem, jak se právě v tomto výjimečném období zastavit a více naslouchat svému tělu. Obě cesty k těhotenské józe jsou možné v havlíčkobrodském Pohybovém studiu Fanatic, kde můžete navštívit hodiny jógy pod vedením zkušené lektorky.

uniweb weby

„Cílem cvičení jógy v těhotenství a po porodu je především uvolnění pánevní oblasti, otevírání kyčlí, protažení oblasti beder, posílení horní části těla a v neposlední řadě k relaxaci umožňující klidné propojení mysli maminky a miminka,“ popisuje Klára Kyselová, která jemně provádí nastávající maminky lekcemi gravid jógy v havlíčkobrodském Pohybovém studiu Fanatic.

Těhotenská jóga je specifická výběrem takových pozic, které ulevují tlaku rostoucího bříška na pánevní dno, močový měchýř i přetížení beder a také pozic, které usnadňují sestoupení miminka hlouběji do pánve a tím připravují k porodu.

Lektorka Klára Kyselová, zdůrazňuje, že kromě pečlivého výběru pozic, věnuje v těchto hodinách velkou pozornost správné technice dýchání. Hluboké vědomé dýchání velmi usnadňuje průběh těhotenství a samozřejmě samotný porod, dodává maminka dvou malých dětí Klárka.

Pohybové studio Fanatic najdete v Havlíčkově Brodě v Bělohradské ulici hned vedle prostorného parkoviště naproti poliklinice. Kromě jógy si zde můžete zacvičit i Pilates, Funkční trénink, Port De Bras, Step aerobik nebo Alpinning. Více informací najdete na www.pohybovestudiofanatic.cz nebo na Facebooku.

Komerční sdělení.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy