Proč cvičit na BOSU

BOSU je unikátní cvičební pomůcka, kterou pro její univerzálnost s úspěchem používají rehabilitační pracovníci, klienti fitness center i vrcholoví sportovci.

uniweb weby

Základem cvičení na BOSU je práce s rovnováhou na různých úrovních obtížnosti. V Pohybovém studiu Fanatic používají BOSU pro silový i kardiovaskulární trénink v lekcích TABATy, lekce BOSU core je pak zaměřena více na hluboký stabilizační systém (HSS).

„Cvičení na BOSU nutí klienta aktivovat svaly HSS (tzv. CORE), které jsou zásadní pro správné držení těla. Patří sem především bránice, svaly pánevního dna, transversus, multifidi a vnitřní šikmé břišní svaly. Pokud tyto svaly pracují ve vzájemné souhře, pak je vaše páteř správně napřímená, vaše technika dýchání je optimální a vy můžete přistoupit k bezpečnému posilování povrchových svalů i kardio-cvičení.“, popisuje lektorka Lucie Kuntová z havlíčkobrodského Pohybového studia Fanatic.

Používání BOSU tedy vede k: (i) Dosažení lepší fyziologické rovnováhy, což může ovlivnit veškerý další výkon. Rovnováha je základ všeho pohybu. (ii) Efektivnějšímu zapojení svalů středu, při správním cvičení aktivace a posílení postulárního svalstva.(iii) Zpevnění šlach a vazů zejména hlezenních kloubů. (iv)Zvýšení pohyblivosti a získání větší jistoty při jakémkoliv dalším pohybu či sportu.

Pohybové studio Fanatic a v něm i tuto unikátní balanční pomůcku najdete v Havlíčkově Brodě v Bělohradské ulici. Kromě BOSU si zde můžete zacvičit i Pilates, Port De Bras, Step aerobik nebo jógu (včetně té těhotenské). Více informací najdete na www.pohybovestudiofanatic.cz nebo na Facebooku!


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy