Projekt "Jsem zpět" předal třístou repasovanou myčky

Projekt "Jsem zpět" dosáhl milníku předání 300 repasovaných elektrospotřebičů v Kraji Vysočina. Myčka nádobí s číslem 300 byla předána Potravinové bance Vysočiny.

uniweb weby

Výhodou projektu 'Jsem zpět' je jeho užitečnost, která tanečně překročila hranici tří set kusů repasovaných elektrospotřebičů v Kraji Vysočina. Ikonický kus s jubilejním číslem 300, obnovená myčka nádobí, byla předána do rukou Potravinové banky Vysočiny. 'Jedná se o významný milník, za který patří velké díky ELEKTROWINU ,' vyjádřil svou vděčnost Miroslav Krajcigr, předseda potravinové banky.

Kraj Vysočina se stal aktivním partnerem projektu od roku 2015 a od té doby poskytl repasované spotřebiče různým neziskovým organizacím na jeho území. 'Nebudeme ani vyjmenovat všechny. Stačí jmenovat aspoň záchrannou stanici Pavlov, Potravinovou banku Vysociny, různé chráněné dílny, nebo školní a sportovní zařízení,' podotkl Roman Tvrzník, předseda představenstva společnosti ELEKTROWIN.

Úspěšná spolupráce mezi Krajem a ELEKTROWINEM probíhá již od roku 2010 se zaměřením na sběr elektroodpadu s důrazem na vzdělávání a podporu problematiky zpětného odběru spotřebičů. 'Úspěch je patrný i z toho, z jakého počtu spotřebičů předaných k dalšímu využití v republice je podíl Krajem Vysočina,' uvedl Pavel Hájek, radní za oblast zemědělství a životního prostředí.

Projekt 'Jsem zpět' má za sebou i další úspěšné výsledky. ELEKTROWIN se od svého založení v roce 2005 stará o sběr, zpracování a recyklaci odpadního elektrozařízení. Roman Tvrzník sdělil: 'Už jsme zrecyklovali více než 36 milionů vyřazených elektrospotřebičů vážících dohromady více než 631 000 tun.'

V případě zájmu o zapojení do projektu je k dispozici více informací na stránce http://www.jsemzpet.cz/. Zde lze také najít přehled všech organizací podporovaných v rámci projektu na území Kraje Vysočina. Osobou pro kontakt je paní Eva Navrátilová z odboru životního prostředí a zemědělství KÚ.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy