Recidivista vykrádal rekreační objekty na Třebíčsku

Policisté v Náměšti nad Oslavou objasnili tři případy vloupání do chat, ke kterým došlo na přelomu loňského a letošního roku na Náměšťsku. Majetkové trestné činnosti se dopustil devětatřicetiletý muž z Chrudimska, opakovaně soudně trestaný recidivista.

uniweb weby

„Muž je obviněn z toho, že se vloupal do tří rekreačních chat v katastru Pucova a Pozďatína. Ke krádežím došlo ve dvou případech na přelomu loňského listopadu a prosince, v jednom případě se muž do chaty vloupal v druhé polovině letošního ledna. Do objektů se dostal oknem, například po vypáčení okenice a následném rozbití skleněné výplně. U jedné z chat se vloupal ještě do samostatně stojící chatky, u které vypáčil dveře. Z objektů si muž odnášel věci, u nichž předpokládal, že je možné je zpeněžit. Majitelé chat přišli o televizory, sportovní vybavení, vzduchové pušky, hudební nástroje, dalekohled a další věci. V jednom případě muž v chatě vypil alkoholické nápoje. Při krádežích způsobil škodu přes dvanáct tisíc korun. Další škoda přes deset tisíc korun vznikla majitelům objektů poškozením. Část kradených věcí se policistům podařilo vypátrat. Odcizenou kytaru obviněný muž po krádeži zpeněžil v bazaru, policisté ji zajistili a následně si ji převzal zpět její majitel,“ popsala vloupání a krádeže policejní mluvčí Jana Kroutilová.
Podle jejích informací byl obviněný muž byl v minulosti už více než patnáctkrát soudně trestán. Z výkonu trestu odnětí svobody byl naposledy propuštěn vloni v létě. Letos v březnu byl muž za jinou majetkovou trestnou činnost potrestán nepodmíněným dvouapůlletým trestem odnětí svobody, který si v současné době odpykává ve věznici. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za spáchanou trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na tři roky.






Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 03.05.2017 11:27




0 +
 

Hlavní zprávy