S Vysočinou do Evropy

Kraj Vysočina vyhlašuje již podesáté úspěšnou vědomostní soutěž. „Do soutěže se můžou hlásit studenti, kteří se vzdělávají v denním studiu v oborech středních škol se sídlem na území Kraje Vysočina.

uniweb weby

Výjimku tvoří pouze žákyně a žáci nižších ročníků víceletých gymnázií. Trojice vítězů si užije dvoutýdenní kurz anglického jazyka ve Velké Británii,“ prozradila radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová.

Předpokladem účasti v soutěži je registrace na webové stránce soutěže www.ourregion.cz. Úkolem soutěžících je v co možná nejkratším čase najít odpovědi na otázky týkající se geografie, historie, umění nebo významných osobností a událostí, které jsou spjaté s naším regionem. Soutěžící budou na otázky odpovídat prostřednictvím aplikace na webových stránkách soutěže a přitom uplatní dovednost práce s internetem a znalost anglického jazyka. „Věřím, že i tentokrát střední školy umožní co největšímu počtu žáků zapojit se do soutěže,“ uvedla krajská radní Jana Fialová.

 

Soutěž je rozdělena na průběžnou část a finále. Průběžná část soutěže se odehraje v období od října 2018 do ledna 2019. Zahrnuje pět kol, z nichž každé je tvořeno sedmi otázkami - dvě jsou zadány v anglickém jazyce a jedna může být bonusová. Třicet nejúspěšnějších soutěžících postoupí do dvoukolového finále, které proběhne 13. března 2019. V prvním finálovém kole čeká na finalisty dvacet v angličtině zpracovaných otázek o našem kraji. Desítka nejlepších ve druhém kole představí opět v anglickém jazyce své originálně zpracované prezentace na téma „Vysočina zvědavýma očima“.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 05.09.2018 08:12




0 +
 

Hlavní zprávy