Slona, gorilu i lva z jihlavské zoo obdivujte na zámku ve Žďáru nad Sázavou

Část jihlavské zoologické zahrady se přesunula do žďárského zámku, a to v podobě osmi uměleckých kašírovaných zvířecích hlav v nadživotní velikosti. Putovní výstava k 60. výročí založení jihlavské zoo s názvem Skoro všechno o zoo potrvá v prostorách Muzea nové generace do 24. září.

uniweb weby

„Návštěvníci si výstavu zvířecích hlav prohlédnou zdarma. Dvou a půl metrové hlavy jsou doplněné informačními panely, které vypráví celý šedesátiletý příběh zoo. Jsme nadšení, že se u nás díky zvířatům a jihlavské zoo propojila historie s přírodou. Šedesátka je krásný věk, tak si zoo oslavy zaslouží. Jsme potěšení, že si k umístění své putovní výstavy vybrali právě naše prostory,“ říká Lucie Herberová, marketingová ředitelka Zámku Žďár nad Sázavou.

Umělecké zvířecí hlavy vytvořily šikovné ruce zaměstnanců jihlavského Horáckého divadla. „Výstava vznikla naprosto spontánně. Když měly proběhnout hlavní oslavy zoo, napadlo nás, že bychom mohli udělat průvod masek. Herci z divadla tak vyrobili hlavy zvířat a těmi jsme pak ozdobili vozíky, se kterými jezdíme po zoo, abychom se starali o zvířata,“ popisuje tiskový mluvčí jihlavské zoologické zahrady Martin Maláč.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 27.07.2017 18:46




0 +
 

Hlavní zprávy