Sníh zasypal Vysočinu a komplikuje dopravu

Předpověď meteorologů se vyplnila, Vysočinu zasypal sníh a sněžení, silný vítr i sněhové jazyky komplikují dopravu na hlavních tazích Vysočiny i na dálnici D1.

uniweb weby

Na dálnici D1 na Vysočině projedou řidiči ve vyjetých kolejích jen pravým pruhem. I přesto, že silničáři jezdí všemi 119 sypači a 90 traktory s radlicemi, v kopcích místy nemohou vyjet kamiony. Brzy ráno stály například u obce Kámen na Havlíčkobrodsku, komplikace hlásí řidiči z hlavního tahu mezi Havlíčkovým Brodem a Jihlavou na silnici I/38 a silnice II/406 z Kostelce do Jihlavy je uzavřená. Úsek mezi Českou Jablonnou a Přibyslaví na Havlíčkobrodsku blokuje spadlý strom. Největší problémy hlasí silničáři i policisté z Pelhřimovska, Havlíčkobrodska, Jihlavska a Třebíčska. 

V terénu jsou od rána všechny policejní hlídky. Policisté evidují už dvě desítky nehod a tři lehce zraněné. 

Český hydrometeorologický ústav vydal v uplynulých hodinách hned trojí varování: před sněhem, větrem a tvorbou náledí. Pro Vysočinu platí výstraha před sněhem s nízkým stupněm nebezpečí do zítřejšího rána. Výstraha před silným větrem platí do dnešní 18.00 a od dnešních 21.00 do zítřejších 9.00 varují meteorologové před tvorbou náledí s nízkým stupněm nebezpečí. 
Na konci pracovního týdne mají bílou pokrývku vystřídat arktické mrazy s ranními teplotami až minus dvacet stupňů.

Při havárii se na Třebíčsku zranili dva lidé

Ve středu 4. ledna se Okarci na Třebíčsku stala po páté hodině ranní nehoda, třiatřicetiletý řidič vozu Mitsubishi jel ve směru od Třesova k Náměšti nad Oslavou a po projetí zatáčky dostal smyk a vyjel s autem mimo vozovku do silničního příkopu. „Při havárii utrpěly zranění dvě spolucestující, obě ženy převezli zdravotníci na ošetření do třebíčské nemocnice.  Dechovou zkouškou policisté u řidiče vyloučili požití alkoholu. Na voze vznikla škoda přibližně dvacet tisíc korun,“  popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Pokud máte zajímavé fotografie či videa ze silnic na Vysočině, sdílejte je na našem facebookovém profilu nebo pošlete na adresu redakce@regionvysocina.cz, rádi je zveřejníme.

Ranní cesta z Havlíčkova Brodu do Jihlavy


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy