Střední školy z Vysočiny nabízejí přípravu na přijímací zkoušky

Střední školy po celé Vysočině nabízejí budoucím studentům přípravný servis k přijímacím zkouškám. Ve středu 1. února s touto aktivitou startují například na Gymnáziu Havlíčkův Brod, kam mohou přijít všichni zájemci, není podstatné, zda chtějí studovat na brodském gymnáziu či na jiné střední škole.

uniweb weby

Celá přípravná série začne na brodském gymnáziu informačním dnem právě ve středu 1. února ve 14. hodin. "Zájemci dostanou podrobný instruktážní servis o průběhu celého přijímacího řízení, o administraci zkoušek i jejich obsahové náplni z českého jazyka a matematiky. Přesně týden po informačním dnu, 8. února, zahájíme další kolo příprav k přijímacímu řízení: tréninky na přijímací testy, které proběhnou během čtyř po sobě následujících středečních odpolední - vždy mezi 14.15-15.45. Celý přípravný maraton bude završen ve středu 22. března, kdy bude na 14.00 připravena závěrečná generálka celého přípravného maratonu - přijímací zkoušky nanečisto," popisuje ředitel gymnázia Hynek Bouchal s tím, že podrobné informace o celém přijímacím servisu najdou zájemci na stránkách školy www.ghb.cz.

Podobné přípravné kurzy dělají pro zájemce o studium také další střední školy na Vysočině. V Havlíčkově Brodě v tomto týdnu odstartovaly například kurzy českého jazyka a matematiky na Střední průmyslové škola stavební ak. Stanislava Bechyně, kam mohou také přijít všichni bez ohledu na to, zda na školu přihlášku podávají. "V tradičních čtyřech termínech ve středu a v sobotu si tak mohou v lednu a v únoru vyzkoušet testové úkoly a zjistit všechny záludnosti didaktických testů. Pro vážné zájemce o studium, kteří si podají na školu přihlášku, se pak uskuteční ještě přípravné kurzy ve dvou termínech v měsíci březnu," říká ředitel školy Ladislav Fiala.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy