Studenti v Brodě předvedli své výsledky

Ve středu 14. prosince připravili žáci Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod pod odborným vedením svých učitelů tradiční Den otevřených dveří a Den vánoční gastronomie.

uniweb weby

Při vstupu do školy se studenti postarali o návštěvníky, měli možnost se seznámit s celodenním programem. Kdo chtěl měl možnost využít průvodce. Průvodci-žáci školy byli velmi vstřícní. Školou mě provedla Petra Koukalová, studentka druhého ročníku oboru hotelnictví. Během Dne otevřených dveří a Dne vánoční gastronomie si mohli návštěvníci prohlédnout slavnostní tabule, výrobky studené kuchyně,  cukrářské výrobky, barmanská vystoupení, navštívit středisko Kavárnu dvou století, prezentaci oborů cukrář a stravovací ubytovací služby, prezentaci oboru kuchař–číšník, prezentaci oborů obchodní akademie a ekonomického lycea, středisko fiktivní firmy, středisko staročeské Vánoce, středisko Casino Deluxe, středisko Snoubení pokrmů a vín, středisko Pochoutky české kuchyně, vyřezávání ovoce, zdobení perníčků, charitativní sbírka pro Benediktus a prezentace způsobu výuky cizích jazyků, jazykové certifikáty, zahraniční exkurze. 

Program doplnilo vystoupení pěveckého sboru pod vedením Ivy Bělouškové, který zazpíval vánoční koledy. Ve škole proběhla soutěž O nejhezčí vánoční stromeček, které se účastnilo osm tříd. O vítězi rozhodli návštěvníci pomocí hlasovacího lístku. Každý z účastníků ankety zapsal na hlasovací lístek podle jeho mínění tři nejhezčí stromečky. Celkem bylo odevzdáno 151 hlasovacích lístků. Celkovým vítězem se stal vánoční stromeček třídy A1. H s názvem Kulíšek, který získal celkem 268 bodů. Autoři tohoto vítězného stromečku pak obdrželi finanční odměnu ve výši 1 000 Kč. Na druhém místě se umístil stromeček s názvem Perníček, jehož autory byli žáci třídy H3. Získal od účastníků ankety 178 bodů. Třída pak finanční prémii ve výši 600 Kč  a třetí místo v konečném účtování obsadil Finanční stromeček třídy E3. Získal 171 bodů a finanční odměnu 300 Kč. „Školu navštívilo celkem 398 osob, z toho 141 žáků základních škol, 89 rodičů a 168 ostatních návštěvníků. Je to určitě prospěšná akce, žáci vidí reálné prostředí a jednotlivé obory. Dozví se konkrétní informace a prohlédnou si pracoviště. Přímo na místě 23 žáků podalo přihlášky na Přijímačky nanečisto, které se konají 7. 2. 2017 od 13 hodin a jsou zcela zdarma. někteří i na přípravné kurzy z matematiky a českého jazyka. Učitelé a žáci s přípravou DOD mají obrovské množství práce. Zasluhují pochvalu a ocenění,“ uvedl Karel Sedlák, zástupce ředitele Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod. Návštěvníci měli možnost konzumace výrobků, které byly dílem studentů školy. Organizaci, rozsah a rozmanitost dne otevřených dveří vysoko hodnotili i mnozí návštěvníci, kteří se do školy přijeli podívat z blízkého i vzdálenějšího okolí. Určitě všichni se těší na další Den otevřených dveří, který bude ve čtvrtek 19. ledna 2017 od 9.00 do 16.00.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy