Tipy při prodeji bytu

Lidové moudro říká, že se má spěchat pomalu. Jenomže ne vždy je něco takového možné, a to bez ohledu na to, že jde o tak závažnou věc, jako je prodej nemovitosti.

uniweb weby

Pokud se bytu potřebujete zbavit co nejdříve, budete se muset přičinit a dodržet několik nepsaných pravidel. Počítejte však s tím, že klíčovou roli sehraje kupec – platba v hotovosti je vždy mnohem rychlejší než čekání na schválení úvěru.

Neexperimentujte s cenou

Je nadmíru jasné, že chcete z transakce vyjít jako vítězové – připsat si na bankovní konto co největší částku. Jenomže s reálnou tržní cenou toho příliš nenaděláte. Zbytečné experimentování by vás pravděpodobně stálo spoustu drahocenného času, a navíc i důvěru kupujících. Pokud si někdo všimne, že jste cenu několikrát snížili, neudělá to na něj dobrý dojem.

Chcete-li dozvědět reálnou tržní cenu vašeho bytu, obraťte se na odborníka (realitního makléře), který vám ji vypočítá podle cenových map a údajů z katastru. Pomůže vám částku nastavit tak, aby se co nejdříve ozvalo co nejvíce zájemců, a přesto jste na prodeji bytu nebyli ztrátní.

Nečekejte na konec pandemie

S koronavirem žijeme již druhým rokem a museli jsme si zvyknout na úplně jiný styl života. Očekávalo se, že pandemie zásadně zamíchá s kartami na realitním trhu, ale nestalo se tak – k prudkému pádu cen nemovitostí nedošlo, a naopak jsme opět zaznamenali poměrně výrazný růst. Pokud vás však napadlo, že s prodejem bytu ještě počkáte, raději si svůj záměr důkladně rozmyslete. Vyčkávání by se vám nemuselo příliš vyplatit.

Ceny nemovitostí nemohou růst donekonečna a vzhledem k vypjaté ekonomické situaci se určitý pokles cen očekává. Jakmile bude po volbách, dostaví se inflace a zvýší se nezaměstnanost. Byty se budou prodávat o poznání levněji, a proto nemá smysl s prodejem čekat.

Vyšperkujte interiér na focení

Kdo chce nemovitost prodat rychle, musí si zasloužit pozornost kupujících. A jedinou možností, tedy kromě správně nastavené ceny, jak docílit toho, aby se na inzerát klikalo mnohem více než na ostatní, je nafotit dechberoucí fotky interiéru.

Smiřte se s tím, že nepříliš kvalitní snímky nudného interiéru neprodávají. Chcete-li svým inzerátem skutečně zaujmout, podrobte byt proceduře zvané home staging. Profesionální bytový designér z něj vytáhne maximum – a na fotkách to bude znát.

Hodily by se vám další tipy, jak prodat byt rychle a za dobrých finančních podmínek? Najdete je na stránkách realitní kanceláře MAXIMA REALITY na maxima.cz. 

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy