Tři zranění o dvou nehod v sobotu na Vysočině

U dvou nehod zasahovali v sobotu 10. února na silnicích Havlíčkobrodska a Jihlavska profesionální hasiči, zranili se při nich tři lidé, které museli zdravotníci ošetřit.

uniweb weby

Před devátou hodinou dopoledne havarovalo osobního auto u Jeclova na Jihlavsku, kde zasahovali profesionální hasiči Jihlavy s rychlým zásahovým automobilem a cisternovou automobilovou stříkačkou. „Vůz skončil po nehodě převrácený na boku. Při nehodě se zranili dva lidé a skončili v péči zdravotníků. Hasiči provedli na havarovaném vozidle protipožární opaření a místo události technicky zabezpečili.  Po zadokumentování dopravní nehody policisty převrátili hasiči vůz zpět na kola,“ popsala první sobotní havárii Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

Šedesátiletý řidič osobního vozu Peugeot 206 jel po silnici ve směru od osady Brádlo k Lukám nad Jihlavou. „Při průjezdu Jeclovem nepřizpůsobil při projíždění mírné levotočivé zatáčky rychlost jízdy a na namrzlé vozovce dostal smyk. Poté vyjel vlevo mimo vozovku, kde narazil do příkopu a nivelační tyče vodovodního uzávěru. Po nárazu do svahu příkopu se auto vymrštilo zpět na vozovku, kde se převrátilo na pravý bok. Policisté u řidiče dechovou zkoušku naměřili 1,96 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška - 1,94 promile alkoholu v dechu. Policisté zadrželi řidiči řidičský průkaz. Vozidlo bylo osazeno zimními pneumatikami s předepsanou hloubkou dezénu. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 50 000 korun. Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala další informace k nehodě Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Okolo třetí hodiny odpoledne havaroval u Kamenné Lhoty na Havlíčkobrodsku osmnáctiletý řidič osobního vozu. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Ledče nad Sázavou. „Auto skončilo po nehodě převrácené na boku. Při nehodě se zranil řidič, kterého zdravotníci po nezbytném ošetření na místě události převezli k dalšímu ošetření sanitním vozem do havlíčkobrodské nemocnice. Ve vozidle cestoval sám,“ dodala Petra Musilová.

Řidič projížděl po silnici II/130 ve směru od Kamenné Lhoty na Hojanovice. „Z dosud nezjištěných příčin vyjel v levotočivé zatáčce vpravo na nezpevněnou část krajnice, kde najel na svodidla. O svodidla se vozidlo přetočilo a skončilo vozovku na levém boku opřené o vzrostlé stromy. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na osobním voze a na svodidlech v celkové výši 25 000 korun. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Na vozidle byly užity zimní pneumatiky s dostatečnou hloubkou dezénových drážek. Další okolnosti dopravní nehody šetří policisté z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod,“  doplnila Dana Čírtková.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy