V Kejžlici dopadla tříkrálová premiéra na výbornou

Úžasný pocit si z letošní Tříkrálové sbírky odnesli koledníci ve vesnici Kejžlice u Humpolce. Ačkoliv se největší dobrovolnická akce v Česku uskutečnila už po sedmnácté, právě v Kejžlici si v sobotu 7. ledna odbyla svou premiéru.

uniweb weby

Poselství Tříkrálové sbírky roznášely ve zhruba třistašedesátihlavé vesnici dvě skupinky. „Děti koledování vyloženě chytlo. Nejen, že od štědrých obyvatel dostaly navíc spoustu sladkostí, ale také jsme se všichni hodně nasmáli. Opravdu jsme si domů odnášeli úžasný pocit,“ usmála se organizátorka Tříkrálové sbírky v Kejžlici Gabriela Suková. 

K úspěšné „misi“ dozajista přispěli i štědří dárci, kteří uvítali obnovení příjemné tradice a kteří vhodili příspěvek do charitní kasičky na pomoc potřebným. „Musím říct, že většina lidí naši návštěvu kvitovala. Díky podpoře obce jsme navíc mohli předem informovat občany, že sbírku chystáme. Na nástěnce jsme vyvěsili plakátky a pan starosta o koledě promluvil i v místním rozhlasu,“ zmínila Gabriela Suková. 

Hned v pondělí 9. ledna se na tamním úřadě počítal výtěžek. „Vybrali jsme celkem 9 936 korun, což si myslím, že je velmi pěkný výsledek, když uvážím, že jsme se sbírkou začínali. Proto děkuji všem, kteří nám otevřeli své dveře a kteří nám přispěli. Dík patří i představitelům obecního úřadu za jejich podporu,“ uzavřela Gabriela Suková. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy