V parku Budoucnost probíhá rozsáhlá revitalizace

Radnice v Havlíčkově Brodě zahájila v prvních týdnech nového roku revitalizaci parku Budoucnost. První etapa začala odstraňováním zhruba šedesáti starých, nemocných a poškozených stromů. Další zhruba čtyři stovky stromů projdou odborným arboristickým zásahem.

uniweb weby

„V městském parku se nachází dohromady asi 2200 dřevin, na které město nechalo zpracovat posudek. Zhruba do konce dubna budou v parku probíhat odborné zásahy. Po nich začnou úpravy parku v rámci jeho celkové revitalizace, které se dotknou úseku od základní školy v Sadech po sportovní areál Kotlina, a budou řešit i náhradní výsadbu,“ upřesnil místostarosta města Havlíčkův Brod Čeněk Jůzl.

V úseku od Kotliny směrem k Chotěbořské ulici budou pokácené stromy nemocné a se závažnými defekty, které výrazně snižují jejich provozní bezpečnost, nahrazeny novými výsadbami v jarních měsících. „Půjde o vzrostlé dřeviny domácího sortimentu o obvodu kmínku 10–14 cm, jako např. javor, bříza a buky. Důležité je, aby byl zachován celkový ráz parku,“ doplnila Soňa Dufková z odboru životního prostředí havlíčkobrodského městského úřadu, která kácení stromů povoluje.

Následná revitalizace první části parku bude letos zahrnovat např. výstavbu parkových a zpevněných ploch s dlážděným krytem, úpravy rybníku Hastrman a Očko či vybudování nového dětského hřiště s novými herními prvky.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy