Výrobce drog skončil za mřížemi

TŘEBÍČSKO: Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu.

uniweb weby

Kriminalisté dopadli muže, který vyráběl a distribuoval pervitin. Drogy prodával na Třebíčsku a také Jihlavsku. Jeho trestnou činnost ukončili kriminalisté tento týden, podezřelého muže zadrželi a zahájili jeho trestní stíhání, obviněn byl ze zvlášť závažného zločinu. Při prohlídce garáže kriminalisté zajistili předměty a chemikálie určené k výrobě drog.

Za dopadením čtyřiatřicetiletého muže z Jihlavska stojí výborné operativní šetření třebíčských kriminalistů. Muže důvodně podezřelého ze spáchání drogové trestné činnosti zadrželi policisté v úterý 29. září ve večerních hodinách v Třebíči, kde muž v současné době bydlel. Zadrženého muže odvezli na oddělení policie, kde byl umístěn do policejní cely. Kriminalisté provedli prohlídku garáže a přilehlé zahrady, zajistili předměty a chemikálie určené k výrobě drogy, kdy se jednalo o varnu pervitinu. Zajištěné věci budou podrobeny odbornému zkoumání. 

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Čtyřiatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekla npor. Mgr. Miluše Vostalová, zástupkyně vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný muž je opakovaně soudně trestaný recidivista, soudně trestán byl v minulosti také za drogovou trestnou činnost. Odsouzen byl i k trestu odnětí svobody, který si odpykal vloni v létě. Netrvalo ale dlouho, co opustil brány věznice, a opět se začal dopouštět další trestné činnosti. Sám je uživatelem drog.

Osmatřicetiletý muž byl obviněn z toho, že vyráběl a poskytoval dalším lidem pervitin. Opatřil si předměty a chemikálie určené k výrobě drog a ty přechovával v garáži. Přibližně od loňského podzimu distribuoval dalším lidem pervitin. Drogu poskytoval zájemcům na různých místech v Třebíči, na Třešťsku a dalších místech.

Případ kriminalisté dále vyšetřují, muž je stíhán na svobodě. Za spáchaný trestný čin lze uložit trest odnětí svobody od dvou do deseti let.

Zdroj: web, Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy