Baseballisté Třebíče vybojovali postup do extraligy

Cesta do nejvyšší české soutěže rozhodně nebyla jednoduchá. Důležité nakročení tým udělal, když se mu podařilo otočit výsledek proti SaBaT Praha z hrozivě vypadajících 1:8 v sedmé směně na vítězných 9:8.

uniweb weby

Po vítězném dvojutkání s Pražany ale čekaly Nuclears ještě dva poslední zápasy s Olympií Blansko. Do těch nastupoval mladý tým pod vedením trenéra Jana Gregora, a pokud chtěl postoupit, musel oba duely vyhrát.

„Nebyla to jednoduchá situace, protože Blansko bylo vnadstavbě o Extraligu velice dominantní a jeho nadhazovači dostávali nejméně bodů.“ Říká kposledním dvěma utkáním Jan Gregor.

Olympia Blansko - Třebíč Nuclears 3:7

Do prvního zápasu vBlansku nastoupil za Třebíč na nadhazovací kopec Venezuelec Roldan Ochoa, který kromě drobného zaváhání vprvní směně předvedl velice dobrý výkon. „Naši mladí hráči juniorského věku, kteří tvoří základ mužského týmu, měli jasně danou taktiku – soustředit se na tvrdé kontakty do hřiště. Svůj úkol plnili velice dobře. Vpolovině utkání, kdy se vše zlomilo, jsme soupeři utekli na rozdíl pěti doběhů, což nám hodně pomohlo vkoncentraci,“ hodnotí hru Třebíče Jan Gregor a dodává: „Pochvalu za práci na pálce si vedle mladíků zaslouží paradoxně i nejstarší hráč Jan Urbánek.“

Třebíč Nuclears - Olympia Blansko 10:0

O historickém postupu do extraligy tak mohli hráči rozhodnout během druhého utkání před domácím publikem. A hned od začátku bylo na týmu vidět, že si prohru vžádném případě nechce připustit. Na pozici nadhazovače se postavil třebíčský odchovanec Michal Pruša, kterého hnalo dopředu publikum. „Michalův výborný výkon, který podpořil silný útok Nuclears, vedl kvýsledku 10:0, a to pro Třebíč znamená postup do extraligy. Excelentními odpaly se předvedli hlavně Jožka Libiak, Michal Břeň a Michal Ešmír,“ shrnuje hodnocení rozhodujícího zápasu trenér Jan Gregor.

Dlouhodobý cíl klubu se tak hráčům povedlo splnit a vroce, kdy Nuclears slaví třicet let baseballu v Třebíči, nadělili svým příznivcům postup do nejvyšší české soutěže. Diváci Na Hvězdě se tak mohou těšit na pravidelnou podívanou s největšími hvězdami Extraligy.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 05.09.2016 14:13




0 +
 

Hlavní zprávy