Baseballisté předvedli neuvěřitelný obrat

Za minutu dvanáct si o víkendu třebíčští baseballisté zachránili kůži během prvního duelu s týmem SaBaT Praha na třebíčské Hvězdě. Pokud si chtěli zachovat šance na postup do extraligy, bezpodmínečně totiž museli vyhrát oba zápasy.

uniweb weby

Po pěti směnách ale už prohrávali 1:8, když se pálkařům soupeře začalo dařit odpalovat nadhozy Venezuelce Roldana ve službách Nuclears. Zahraniční posilu na kopci pak vystřídal teprve šestnáctiletý odchovanec Třebíče Lukáš Hlouch a společně s týmovou obranou se mu podařilo zastavit rozjetý útok SaBaTu.

Po bezbodové šesté směně se Nuclears dvěma doběhy vnásledujícím inningu začali znovu nadechovat a vosmé směně dokázali pěti dalšími body vyrovnat na 8:8. Klíčový byl začátek poslední směny, ve kterém hráči Nuclears nedovolili protivníkovi skórovat a v dohrávce pak dokonali neuvěřitelný obrat vítězným doběhem.

Oživenou naději pak Třebíč vodvetě potvrdila jasným vítězstvím 15:5, kdy se na nadhozu představili za Nuclears Michal Pruša a Dominik Doležal. Na pálce se vobou zápasech dařilo hlavně mladíkům, kterým zdatně sekundoval nejstarší hráč Třebíče Jan Urbánek. Hned pětice pálkařů Nuclears si vsobotu připsala do statistik překonání padesátiprocentní úspěšnosti.

Třebíč sice proti SaBaTu udělala důležitý krok na cestě do vytoužené extraligy, ale stále nemá nic jisté. V nadstavbové části soutěže ji čekají už jen dva zápasy s Olympií Blansko. Pokud chce tým z Vysočiny sjistotou postoupit, musí oba vyhrát. Nejdříve se oba celky představí tento pátek v Blansku. Odvetu a zároveň poslední utkání mužů Nuclears vtéto sezóně přivítá v sobotu 3. září stadion Na Hvězdě v Třebíči. Utkání, v němž se může rozhodnout o historickém postupu Nuclears do české nejvyšší soutěže, začíná v 16.00.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 30.08.2016 11:15




0 +
 

Hlavní zprávy