Baseballisté Třebíče slaví titul

Titulem Mistrů České republiky završili baseballisté Třebíče letošní úspěšnou sezonu. Zlaté medaile se podařilo o víkendu vybojovat mladým hráčům Nuclears v kategorii do 11 let, když během závěrečného turnaje Final Four nenašli přemožitele. Ve finále porazili Draky Brno 9:6, kterým tak oplatili porážku za své starší spoluhráče z kategorie do třinácti let.

uniweb weby

Ti totiž před týdnem ve finále republikového šampionátu podlehli až v dohrávce utkání právě brněnským Drakům 9:10. Hráči Třebíče si připsali také individuální ocenění, když mezi jedenáctiletými byli vyhlášeni Adam Skála jako nejlepší pálkař a Jan Klee získal trofej pro nejužitečnějšího hráče.

Ke zlatu jedenáctek a stříbru třináctek dokompletovali bronz hráči Nuclears do desíti let, pro které je vrcholem sezóny Český baseballový pohár. Blízko k medailím měli také kadeti do patnácti let. Po prohře s Eagles Praha v souboji o bronz ale skončili těsně pod stupni vítězů.
V roce oslav 30 let baseballu v Třebíči tak hráči Nuclears dovezli na Vysočinu další porci medailí z republikového mistrovství. Ty přidali k jarním trofejím z Českého baseballového poháru, kde se Nuclears podařil nevídaný kousek, a to získat medaile ve všech šesti mládežnických kategoriích.
Fanoušci baseballu v Třebíči dostali letos k výročí také dárek v podobě postupu mužů do extraligy. Mladý tým, jehož základ tvoří junioři, se bude v příští sezoně utkávat s největšími hvězdami nejvyšší české soutěže. Teď muže ale ještě čeká dohrát play-off první ligy, v níž postoupili do semifinále.
Během série hrané na dva vítězné zápasy nejdříve v sobotu zavítají na hřiště SaBaT Praha a v neděli 9. října pak přivítají svého soupeře Na Hvězdě v Třebíči. Utkání začíná ve 12.00 a případný třetí zápas je pak na programu od 15.00.



Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 06.10.2016 21:26




0 +
 

Hlavní zprávy