Brodské hokejisty povede Roman Kaňkovský

A tým Bruslařského klubu Havlíčkův Brod povede rodák z Jihlavy a bývalý obránce s letitými extraligovými zkušenostmi Roman Kaňkovský. Na lavičce týmu, který aktuálně vede tabulku 2. ligy skupiny Střed, nahradí Aleše Tottera, který odešel do prvoligového Mostu.

uniweb weby

Podle klubového webu si nový trenér tým převezme až na čtvrtečním tréninku. "Nechtěli jsme zasahovat do středečního zápasu ve Žďáru, který má připraven Láďa Fixa (dosavadní asistent, pozn. redakce),“ říká předseda Bruslařského klubu David Kozlík starší. 


Nový trenér se tak na lavičce Bruslařů poprvé představí při sobotním domácím duelu s Moravskými Budějovicemi. „Tým je funkční a od nového trenéra si slibujeme, že ho posune dál a zapracuje na rezervách. Všichni víme, kde nás aktuálně tlačí bota. Hlavním cílem bude udržet tým na prvním místě v tabulce,“ doplňuje pro klubový web Kozlík. 

Roman Kaňkovský hrál několik let nejvyšší českou soutěž v barvách jihlavské Dukly. Závěr své hráčské kariéry spojil se Znojmem, kde následně zůstal jako generální manažer. V sezóně 2008-09 však došlo k problémům a stávající klub HC Znojemští Orli byl nucen prodat extraligovou licenci brněnské Kometě. Do první ligy pak nastoupil zcela nový klub s jiným vedením. Kaňkovský poté od roku 2010 vedl brněnskou Techniku. Vítěz extraligy z ročníku 1990-91 s týmem dvakrát skončil druhý a zahrál si o postup do první ligy. Pod jeho vedením hrál tým pokaždé play-off, vloni skončil celkově třetí. Letos se však Technice příliš nedařilo, a tak došlo na trenérskou změnu. Nyní dostal Roman Kaňkovský příležistost u BK Havlíčkův Brod, který se netají touhou postoupit do WSM ligy.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy