Brodští stolní tenisté vezou medaile ze severu Moravy

První říjnový víkend byl na poli mládežnického stolního tenisu věnován druhým republikovým bodovacím turnajům, které hostila Ostrava a Havířov. Nechyběli ani členové klubu HB Ostrov Havlíčkův Brod.

uniweb weby

V sobotu na turnaji dorostu v Havířově reprezentoval brodský oddíl pouze starší žák Šimon Jadrný. Po dvou porážkách se ze základní skupiny do finále neprobojoval. V útěše přešel přes první kolo, ale ve druhém jeho účinkování na turnaji zastavil Mokrejš (Sokol Hradec Králové 2). Ve čtyřhře startoval po boku Hejdy (KST Rakovník), ale druhé kolo bylo konečnou i v této soutěži.

Na mladším žactvu v hale TJ Ostrava měl naopak Brod velkou výpravu čítající osm hráčů. Republiková trojka této kategorie Filip Karel prošel suverénně přes základní skupinu a první dvě kola až do čtvrtfinále, kde jej zastavil Brhel (Hodonín). Filip tak bronzovou z Prahy neobhájil. Jednu medaili, konkrétně stříbrnou, však přeci jen vybojoval. Po boku Šimona Bělíka (TTC Ostrava 2016) prohráli v soutěži čtyřher až ve finále, 13:15 v rozhodujícím pátém setu. Jejich přemožiteli byla dvojice Květoň – Skotnica (Domažlice – Frýdlant n.O.).

Zbývající naši reprezentanti, všichni věkem ještě nejmladší žáci, zahájili turnaj utkáními v základních skupinách turnaje B. Ze tří nebo čtyřčlenných skupin, ze kterých vždy dva nejlepší pokračovali ve finálových bojích tohoto turnaje, postoupili z druhých míst Štěpán Holub, Adam Hitzger, Jakub Hitzger a Prokop Kamarád. Z prvních míst šli dál Lukáš Svoboda a Matyáš Jinek. Jediným, kdo se dál neprobojoval, zůstal Jakub Růžička, kterému se rozhodující zápas o postup vůbec nevydařil.

Ve finále vypadl Adam Hitzger hned v prvním kole. Jakub, Matyáš a Lukáš skončili v kole druhém. Ve čtvrtfinále skončili Štěpán a Prokop. Blízko medaile byl Štěpán Holub, ale pětisetový souboj do vítězného konce nedotáhl.

V neděli v Ostravě na turnaji staršího žactva měl HB Ostrov dvě želízka v ohni. Republikovou a turnajovou sedmičku Šimona Jadrného a šestnáctku Filipa Karla. Šimon bezpečně vyhrál svoji základní skupinu a totéž se povedlo i Filipovi, když přehrál i republikovou desítku a nasazenou jedničku ve skupině, obranáře Přídu (DDM Kotlářka). Ve finálové části se chlapcům však dařilo už rozdílně. Filip v prvním kole prohrál s o dva roky starším Koudelíkem (Zlín) a s turnajem se rozloučil. Šimon měl první kole volné a ve druhém přetlačil v pěti setech Morávka (Strážnice). Ve čtvrtfinále ho však zastavil pozdější celkový vítěz Onderka (TJ Ostrava).

Ve čtyřhře startoval Filip po boku Štalzera (Frýdlant n.O.) a Šimon s Květoněm (Domažlice). Obě dvojice prošly tři kola, aby se ve čtvrtfinále o jistotu medaile utkaly mezi sebou. Lepší výkon podal Filip se Štalzerem a radoval se tak z premiérové medaile mezi staršími žáky. V semifinále proti nasazeným jedničkám Bělík – Martinko (TTC Ostrava – TJ Ostrava) podali velmi dobrý výkon, ale všechny tři sety prohráli těsně v koncovkách. Filip tedy bral druhou víkendovou medaili, tentokrát bronzovou.

Největší medailové žně však havlíčkobrodští hráči slavili v naší nejsilnější kategorii, a to na turnaji nejmladšího žactva, který se v neděli konal v Havířově.

Jakub Hitzger jako nasazená jednička prošel zcela suverénně až do finále celého turnaje. Titul z Prahy se mu však obhájit nepodařilo, Šíp (DDM Kotlářka) mu finálovou porážku vrátil. Lukáš Svoboda a Štěpán Holub vypadli ve druhém kole finálového pavouku, Prokop Kamarád nepřešel přes kolo první.

Matyáš Jinek, Jakub Růžička a Marek Hitzger se do finálového pavouka neprobojovali a pokračovali v soutěži útěchy. Marek vypadl hned v prvním kole. Matyáš s Jakubem chtěli ukázat, že jejich vypadnutí bylo, vzhledem k jejich nasazení, smolné a tak v útěše příkladně zabojovali. Utkali se spolu ve finále a úspěšnější byl Matyáš Jinek.

Další dvě medaile vybojovali hráči Ostrova ještě v soutěži čtyřher. Lukáš Svoboda se Štěpánem Holubem vyřadili ve čtvrtfinále nasazený pár číslo jedna Šíp – Bobčík (DDM Kotlářka – Dolní Němčí) a v semifinále náš druhý pár Jakub Hitzger – Matyáš Jinek, který tak bral bronzové medaile. Lukáš se Štěpánem ve finále neproměnili ve třetím setu tři mečboly a po pětisetovém boji nakonec odešli poraženi. Museli se tak spokojit se stříbrnými medailemi. Prokop Kamarád s Jakubem Růžičkou vypadli ve čtvrtfinále.

HB Ostrov Havlíčkův Brod tak o víkendu pobral celkově sedm medailí, včetně dvou medailí ze soutěže útěchy. Hráči navázali na úspěšné vystoupení z Prahy a už teď se soustředí na pokračování v podobě třetího kola turnajů, které se odehraje 19. – 20. listopadu v Blansku a Hustopečích.

Autor: Martin Karel

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy