Brodští stolní tenisté vybojovali čtyři medaile

O uplynulém víkendu 10. – 11. září se v pražských halách SK Oáza a Hale Jižního Města uskutečnily první republikové bodovací turnaje mládeže ve stolním tenisu sezóny 2016/2017. Mladíkům z havlíčkobrodského klubu HB Ostrov se mezi silnou konkurencí dařilo.

uniweb weby

V sobotu změřili své síly dorostenci (ročník 1999 a mladší), kde za akademii mládeže HB Ostrov Havlíčkův Brod startoval starší žák Šimon Jadrný (2002) a mladší žáci (ročník 2004 a mladší), kde do bojů zasáhli Filip Karel (2004) a nejmladší žáci Jakub Hitzger (2006), Matyáš Jinek (2007), Marek Hitzger (2008), Lukáš Svoboda (2006), Štěpán Holub (2007), Jakub Růžička (2007) a Prokop Kamarád (2006).

Šimon Jadrný se se startovním číslem 40 dostal do turnaje A, který je určen pro nejlepších 48 prezentovaných hráčů. Ve skupině K si lehce poradil s nenasazeným Hýblem, v pěti setech prohrál s nasazenou patnáctkou Plachtou a překvapivě 3:0 vyprovodil nasazenou jedenáctku hodonínského Hromka. Postoupil tak do finálového turnaje pro 24 nejlepších hráčů. V prvním kole přehrál 3:0 chebského Březovského, ale v osmifinále už nestačil na Fauska z pražské Elizzy. Skončil tak na výborném děleném devátém místě.

Filip Karel před turnajem figuroval na třetím místě republikového žebříčku a tak jsme do něj vkládali medailové naděje, které naplnil. V soutěži jednotlivců prošel bez ztráty setu až do semifinále, kde podlehl republikové jedničce a pozdějšímu vítězi Šimonu Bělíkovi (Ostrava). Bral tak bronzovou medaili. Společně se Šimonem Bělíkem pak suverénně ovládli turnaj čtyřher, když neztratili ani jeden set. Druhá medaile, tentokrát zlatá byla na světě.

Nejmladší žáci z Ostrova, kteří startovali na sobotním turnaji mladšího žactva, hráli všichni turnaj kategorie B, který je určený pro hráče, kteří se nevejdou do elitní čtyřicet osmičky. Velkou radost nám udělalo pět postupů ze tříčlenných kvalifikačních skupin. Nepostoupili pouze Prokop Kamarád a Štěpán Holub. Štěpán se dostal do skupinky společně s naším Jakubem Hitzgerem a Lukášem Svobodou. Prokop nepostoupil pouze díky horšímu poměru setů. Ve finálovém pavouku turnaje B postoupil do druhého kola pouze Lukáš, ostatní nepřešli přes kolo první. Nejblíže k postupu měl Jakub Hitzger, který se Skálou (MS Brno) vedl již 2:0 na sety, ale utkání do vítězného konce dotáhnout nedokázal a prohrál 9:11 v pátém setu.

Jakub Hitzger si však vše vynahradil v neděli na turnaji nejmladšího žactva (ročník 2006 a mladší). Jako republiková trojka byl při neúčasti Štěpána Brhela (Hodonín) nasazený jako turnajová dvojka. Základní skupinu vyhrál a ve finálovém pavouku nenašel přemožitele. Oslavil tak celkové vítězství a získal svojí první velkou republikovou medaili. Na své cestě za vítězstvím vyřadil v prvním kole Štěpána a ve čtvrtfinále Lukáše. Ze základních skupin postoupil ještě Prokop Kamarád, který vypadl ve druhém kole s Morávkem ze Strážnice a Matyáš Jinek s Jakubem Růžičkou, kteří nepřešli přes první kolo. Turnaj vůbec nevyšel našemu nejmladšímu, Markovi Hitzgerovi, který ze skupiny nepostoupil a v útěše vypadl hned v prvním kole.

V soutěži čtyřher nejmladších žáků jsme měli ve hře hned tři dvojice. Všichni si vedli velmi dobře, bohužel na medaili nedosáhl nikdo. Prokop Kamarád s Jakubem Růžičkou, Jakub Hitzger s Matyášem Jinkem i Štěpán Holub s Lukášem Svobodou vyhráli první dvě kola a došli až do čtvrtfinále. V souboji o medaili však už nikdo z nich neuspěl.

Na starších žácích (ročník 2002 a mladší) měl brodský klub dvojí zastoupení, Šimona Jadrného a Filipa Karla. Šimon jako republiková sedmička zahajoval na pozici jedna ve skupině G a Filip jako republiková devatenáctka na pozici dva ve skupině E. Šimon skupinu vyhrál a postoupil z prvního místa. Málem jej napodobil i Filip, který po vítězství nad Kramešem (Lokomotiva Vršovice) naprosto nečekaně smetl 3:0 republikovou pětku Mokrejše (Sokol Hradec Králové 2). Tento skvělý výsledek však nedokázal potvrdit v dalším zápase s třeboňským Peškem a nakonec při rovnosti setů postoupil ze skupiny ze druhého místa o sedm míčků.

V prvním kole jej čekal havířovský Rusnák, republiková dvanáctka. Filip předvedl výborný výkon a po pětisetovém boji postoupil mezi šestnáct nejlepších. Tam se utkal s osmičkou Stachem (DDM Kotlářka) a opět došlo na pět setů, tentokrát však se smutným koncem. Filip tak obsadil výborné dělené deváté místo.

Šimon, jako člen elitní osmičky, měl první kolo volné. Ve druhém se utkal s domažlickým Květoněm, kterého v pěti setech přehrál. Ve čtvrtfinále narazil na republikovou dvojku Onderku (TJ Ostrava) a svedl s ním nádhernou pětisetovou bitvu. Utkání o medaili nakonec favorit zvládl, Šimon prohrál 13:15 v rozhodujícím pátém setu. Umístění na děleném pátém místě je však výborným výsledkem.

V turnaji čtyřher došel Filip Karel po boku frýdlantského Štalzera do čtvrtfinále, kde vypadli s pozdější vítěznou dvojicí Onderka – Skála (TJ Ostrava – MS Brno). Šimon Jadrný, který nastoupil po boku už zmiňovaného Matěje Stacha, došel ještě o kolo dál a za semifinálovou účast vybojoval pro Ostrov celkovou čtvrtou víkendovou medaili. Jejich přemožiteli byla ostravská dvojice Martinko – Bělík.

Všem našim hráčům děkujeme za vzornou reprezentaci našeho oddílu a medailistům gratulujeme k zisku cenných kovů. Dvě zlaté a dvě bronzové jsou velmi pěkným výsledkem. Doufejme, že na dalších bodovacích turnajích, které se budou konat začátkem října v Ostravě a Havířově, budeme tuto sbírku nadále rozšiřovat. Zároveň velké díky patří i šéftrenéru panu Karolovi Korbelovi a ostatním trenérům a rodičům, kteří se na vydařeném víkendu podíleli.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 14.09.2016 23:07




0 +
 

Hlavní zprávy