Dny otevřených zahrad na žďárském zámku promění děti v detektivy

Ve žďárském klášteře se stal zločin a je potřeba vypátrat pachatele. Dny otevřených zahrad, které se uskuteční už tuto sobotu a neděli 27. – 28. května od 10.00 do 18.00 v zámku ve Žďáru nad Sázavou nabídnou i detektivku. Celá akce bude v barokním hávu – živá barokní hudba, tanec, divadlo i šerm. Ten předvede Mistr světa v historickém šermu Jiří Kadeřábek.

uniweb weby

„Chceme představit baroko skrze různá umělecká odvětví, ukázat, že to nemusí být nuda. To zjistí malí i velcí, kteří se zapojí do barokní detektivky, vyrobí si kostým, projedou se na lodičkách po rybníku a zblízka si prohlédnout šerm a další dovednosti, které se v 18. století učili šlechtici,“ vyjmenovává jen zlomek programu Lucie Herberová, marketingová ředitelka Zámku Žďár nad Sázavou.

Specialisté na barokní hudbu, divadlo nebo zahrady se sjedou na zámek. „Zahrady představí Ferdinand Leffler, odborník známy z pořadu České televize. Šerm předvede Jiří Kadeřábek, Mistr světa v historickém šermu z roku 2008. Jsme nadšení, že můžeme lidem předvést vše, co se týká baroka zábavnou formou a se zajímavými lidmi,“ říká Lucie Herberová. 

Celý víkend budou veřejnosti přístupné privátní zahrady hraběnky Thamar Kinsky, která je otevírá jednou ročně. „Podle předpovědi bude slunečno a teplo. Věřím, že si návštěvníci čas strávený u nás užijí. Čeká je i jarmark, workshopy, speciality z netradičních jedlých rostlin, zajímaví hosté, přednášky nebo procházka s botaničkou po hraběnčiných zahradách,“ doplnila Lucie Herberová.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy