Finále celorepublikové kuchařské soutěže ovládly děti z mateřské školy v Ořechově na Vysočině

Celostátní finále dětské kuchařské soutěže Coolinaření se Zdravou 5 v kategorii Mateřské školy ovládl tým Čiperky z MŠ Ořechov nedaleko Telče. O víkendu děti na Plechárně v Praze na Černém Mostě prokázaly svou šikovnost a za odměnu se už tento víkend zúčastní zážitkového pobytu v Ekocentru Orlov u Příbrami.

uniweb weby

Ve čtyřech věkových kategoriích soutěžilo dvacet týmů z devíti českých krajů. Na tříčlenné týmy čekaly dvě soutěžní disciplíny - za úkol měly připravit před zraky odborné poroty studené pohoštění podle vlastní přípravy a dále pak z předem daných surovin sestavit nutričně vyváženou a lákavou svačinku do svačinových boxů. V porotě zasedli například kuchař ze sítě restaurací Ambiente Michal Placák nebo odborník na výživu Pavel Suchánek. Hodnotili nápad, kreativní ztvárnění, složení i výslednou prezentaci pokrmu. 

„Byli jsme nadšeni nápady i kvalitou přípravy všech týmů, které byly zase o kousek profesionálnější než v předešlých ročnících. Viděli jsme úžasná aranžmá pokrmů a dokonale připravené kostýmy. Je vidět, že děti příprava zdravého pohoštění baví a umí si jím sobě i ostatním udělat radost,“ uvedla manažerka projektu Zdravá 5 Eva Nepokojová.

Vítěze čeká víkend plný zážitků

  • Kategorie Mateřské školy: Tým Čiperky z MŠ Ořechov na Vysočině 

  • Kategorie 1. stupeň ZŠ: Tým Školní družina ze ZŠ Studnice v Královéhradeckém kraji 

  • Kategorie 2. stupeň ZŠ: Tým Hledá se krab ze ZŠ Drahotuše v Olomouckém kraji

  • Kategorie Dětské domovy a volnočasová zařízení: Tým Mosťandy z Dětského domova v Mostě 

Letošní pátý ročník dětské kuchařské soutěže Coolinaření se Zdravou 5 byl obohacený o sociální rozměr. Soutěžící měli v základním kole za úkol navrhnout, komu připravené pohoštění darují a udělají mu tak radost. Smyslem soutěže je podpořit zájem o domácí přípravu jednoduchých zdravých pokrmů, ale také společenský kontext stolování. 

Více o průběhu finále i týmech umístěných na dalších pozicích naleznete na www.zdrava5.cz/kucharska-soutez.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 06.06.2017 18:29




0 +
 

Hlavní zprávy