Jaderná elektrárna Dukovany otevře na 24 hodin své brány návštěvníkům

Jaderná elektrárna Dukovany od 15.00 od pátku 19. do soboty 20. srpna do 15.00 otevře své brány veřejnosti. Celých 24 hodin budou moci zájemci navštívit nejen infocentrum elektrárny, ale také trenažer pro operátory blokových dozoren a střežený prostor elektrárny.

uniweb weby

Zcela nový a neobvyklý pohled na čtyři bloky první české jaderné elektrárny, jedinečný pohled na nové dieselgenerátory o výkonu 3,2 MW nebo nově postavené ventilátorové věže, a řada dalších zajímavostí bude k vidění všem návštěvníkům starším patnácti let, kterým je vstup do elektrárny povolen.

Účastníci exkurze na vlastní oči shlédnou řadu modernizačních a investičních akcí, které byly vposledních letech realizovány pro zajištění dalšího dlouhodobého provozu. Denní i noční prohlídka první jaderné elektrárny na území ČR, která díky dlouhodobým úspěšným provozním výsledkům pokrývá svojí výrobou 20 % celkové spotřeby elektrické energie České republiky, jsou jedinečnou příležitostí, kterou nabízíme všem zájemcům pro zpestření druhé poloviny letních prázdnin.

„Vše proběhne za přísného dohledu pracovníků fyzické ochrany elektrárny. Návštěvníci budou před vstupem do autobusu podrobeni kontrole, která zamezí vnášení nepovolených předmětů. Mobilní telefony, nůž nebo nepotřebné osobní věci si po dobu exkurze mohou návštěvníci uložit do osobních skřínek,“ říká Roman Havlín, ředitel útvaru Bezpečnost Divize výroba. „Pod dohledem členů ochrany elektrárny budou návštěvníci po celou dobu průjezdu autobusu elektrárnou,“ dodává Roman Havlín.

S ohledem na velký zájem návštěvníků vloňském roce došlo knavýšení celkových kapacit, ale přesto zůstává počet míst pro vstup do střeženého prostoru elektrárny omezen. Proto je vhodné si volné termíny rezervovat co nejdříve.

Základní informace

Délka exkurze: 75 minut

Program exkurze: Návštěva Infocentra a prohlídka trenažéru blokové dozorny (cvičný velín), osobní kontrola před vjezdem do elektrárny, zhruba 30 min. komentovaná projížďka autobusem střeženým prostorem elektrárny.

Začátky exkurzí: Od pátku 19. srpna od 15.00 každou další celou hodinu nepřetržitě až do soboty 20. srpna do 15.00.

Exkurze jsou pouze pro občany starší patnácti let (nutností je platný občanský průkaz). Počet míst je omezen kapacitou autobusu.

Možnost přihlášení:

Pouze elektronicky – infocentrum.edu@cez.cz

Do přihlášky uveďte: jméno a příjmení, datum narození, číslo OP, zaměstnavatele (školu), státní příslušnost a termín a čas začátku exkurze, o který máte zájem.

Uzávěrka přihlášek je 18.  srpna ve 12.00.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 17.08.2016 17:20




0 +
 

Hlavní zprávy