Kněz Zbigniew Czendlik pobaví v pondělí Moravské Budějovice

Pohodový, zábavný, usměvavý kněz z Lanškrouna, tak bývá někdy nazýván Polák Zbigniew Czendlik, působící už mnoho let ve východočeském Lanškrouně. Do Budějovic přijede v pondělní podvečer s pořadem Postel, hospoda, kostel.

uniweb weby

Obsahem besedy bude vyprávění příběhů ze života osobního i kněžského…podané humorem jemu vlastním. V devadesáti minutách vtáhne již dobře česky hovořící Czendlik do diskuse i přítomné posluchače, kteří s ním povedou rozhovor nad problematikou současného světa.
Na závěr se uskuteční autogramiáda nedávno vydané knihy rozhovorů mezi Zbigniewem Czendlikem a Markétou Zahradníkovou se stejným názvem, jakou má jeho beseda – Postel, hospoda, kostel. 
Zbigniew Jan Czendlik
(1964), zvaný Zibi, je římskokatolický kněz polské národnosti. Od roku 1992 žije v Lanškrouně, kde se stal i děkanem. Je mediálně velmi známý, a to zejména díky přátelským vztahům s řadou osobností z oblasti kultury, šoubyznysu a sportu. Již pět let působí jako moderátor, například v pořadu České televize Uchem jehly nebo v Českém rozhlasu v pořadu Jak to vidí. Rád sportuje, věnuje se golfu, občas si zahraje tenis nebo lyžuje.
Beseda se Zbignievem Czendlikem začíná ve velkém sále budějovické Besedy v pondělí 14. listopadu v 18.00.


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy