Koncert Na křídlech lásky na zámku ve Valči

Ve středu 10. srpna hostí velký historický sál zámku ve Valči u Hrotovic pokračování Mezinárodního hudebního festivalu Petera Dvorského. Na koncertu Na křídlech lásky Mozart – Rossini – Donizetti – Dvořák – Suk vystoupí mezzosopranistka Michaela Kapustová, barytonista Roman Hoza za doprovodu klavíristy Richarda Pohla.

uniweb weby

„Milostné city jsou základním hybatelem snad každého libreta bez ohledu na hudební styl a dobu jeho vzniku. Jak asi vnímala vyšší společnost konce 18. století vztahy mezi muži a ženami, ilustrují náměty Mozartových oper. Komická hříčka Cosi fan tutte přímo nese podtitul Škola milenců a podobně byla ve své době hodnocena i opera oper, Don Giovanni.

Nemenší humor a nadsázku si uchovává i Rossini ve svém Lazebníku, zatímco Donizetti se v Robertu Devereux obrací už ke zcela tragickému námětu soupeření dvou mocných žen o milence. Jiný druh lásky pak ve svém Jakobínovi líčí Dvořák – manželský pár politických exulantů zpívá o lásce k vlasti,“ přibližuje středeční koncert, který začíná na zámku ve Valči v 19.30, Jaroslav Kocurek, manažer MHF Petra Dvorského.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy