Kytarový recitál Od baroka po současnost v sídle telčských památkářů

V sídle územního pracoviště Národní památkový ústavu (NPÚ) v Telči vystoupí ve středu 3. května v 19.00 Libor Janeček s kytarovým recitálem Od baroka po současnost. Zazní skladby Ivana Jelínka, Johanna Sebastiana Bacha, Fernanda Sora, Isaca Albénize, Augustina Barriose, Nikity Koškina a Štěpána Raka.

uniweb weby

Libor Janeček (1969) je absolventem brněnské konzervatoře. V letech 1992-2008 účinkoval v duu Instrumental tandem (kytara - akordeon ) se zaměřením na argentinské tango Astora Piazzolly a jihoamerickou hudbu. Duo vystupovalo na mnoha koncertech v České republice i v zahraničí a vydalo CD s hudbou Astora Piazzolly a dalších jihoamerických skladatelů. V současné době se věnuje sólové koncertní činnosti. Repertoár Libora Janečka zahrnuje skladby různých období (baroko, klasicismus, soudobá hudba), hudbu španělskou a jihoamerickou i díla českých skladatelů. 

Pořadatelem koncertu je Město Telč, Kruh  přátel  hudby, Základní umělecká škola v Telči a Národní  památkový  ústav, územní odborné pracoviště v Telči. Vstupné 80 Kč, děti a studenti 30 Kč. Koná se v Lannerově domě v Telči, Hradecká 6.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy