Na náměstí v Jaroměřicích nad Rokytnou už zase svítí vánoční strom

Rok se s rokem sešel, první adventní neděle je za námi a v Jaroměřicích nad Rokytnou už zase svítí vánoční strom. Jen ten letošní je na rozdíl od let předcházejících, kdy jím byl každoročně zdobený velký smrk rostoucí před zámkem, pro Jaroměřice skutečně nový.

uniweb weby

Je menší (původně desetimetrový měří opracován a zasazen zhruba osm metrů), pochází z Myslibořického lesa od Valovy hájenky a své místo našel na náměstí Míru u sousoší Svaté Trojice, stejně jako dřevěný betlém, zapůjčený místním dřevořezbářem Jiřím Kafuňkem
Slavností adventní odpoledne a podvečer připravené Městským kulturním střediskem a městem Jaroměřice nad Rokytnou začalo už o půl čtvrté v sále Lidového domu, kde se pohádkovou komedií O drakovi představilo Divadýlko z pytlíku, které už sedmnáct let baví téměř denně děti mateřských a základních škol v nejrůznějších kulturních zařízeních po celé republice. Jak už název příběhu napovídá, hlavním hrdinou čtyř krátkých na sebe navazujících pohádek byl drak, který se rozhodl oženit, ale při své pouti za nevěstou došel k závěru, že tento nápad není nejšťastnější a vzdal ho. Pohádka se líbila, o čemž svědčil srdečný potlesk asi šedesáti přihlížejících z řad dětí a jejich dospělého doprovodu.
Část účastníků pohádkového odpoledne se pak vydala přímo na náměstí Míru k vánočnímu stromu a k betlému, část se přesunula k Základní škole Otokara Březiny, aby se tak zapojila do lampionového průvodu, jenž odtud krátce před sedmnáctou hodinou na čele se starostou města Jaroslavem Soukupem směrem na náměstí Míru s betlémem a vánočním stromem, vyšel. 
Starosta města pak zahájil slavnostní adventní podvečer, po krátkém přivítání všech přítomných dal pokyn k rozsvícení vánočního stromu a představil hlavní účinkující večerního programu Zpívání u betlému, děti z mateřské a Základní školy Otokara Březiny a Hudební školy Ladislava Jedličky. Slova se ujal i po skončení kulturního programu, aby popřál všem krásné předvánoční a vánoční dny, jež by se měly nést v duchu lásky, pohody a přátelství.
Podvečerní pohodu zpříjemnilo i malé občerstvení v podobě horkého čaje a svařeného vína.
Před námi jsou nejkrásnější, ale zároveň i nejhektičtější a pro někoho i nejnáročnější svátky v roce. Přijměme je a prožijme je v lásce, porozumění a pokoře. 
V pondělí 5. prosince v sedmnáct hodin zase na náměstí Míru u betlému a vánočního stromu Na viděnou! Tentokráte už s Mikulášem!
 A s některými možná už i v sobotu 3. prosince na Mikulášské besídce v Opeře.


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy