Pavel, Jan a Ondřej Chlubnovi vystavují v jaroměřickém Špitále

Ve výstavních prostorách Špitálu v Jaroměřicích nad Rokytnou je od středy 16. listopadu ke zhlédnutí nová výtvarná výstava pod příhodným názvem Výstava fotografií a kreseb Pavla, Jana a Ondřeje Chlubnových.

uniweb weby

Poslední výstava roku 2016, kterou připravilo Městské kulturní středisko města Jaroměřice nad Rokytnou, byla zahájena odpolední vernisáží v úterý 15. listopadu za osobní účasti vystavujících autorů, jež představila účastníkům vernisáže vedoucí Městského kulturního střediska Lucie Melánová. 
Více než dvě desítky návštěvníků si měly možnost za hudebního doprovodu žáků Hudební školy Vladislava Jedličky prohlédnout fotografie amatérského fotografa Pavla Chlubny, fotografické prvotiny jeho vnuka Pavla Chlubny Ondřeje (Fotografie trochu jinak očima Ondřeje Chlubny) a kresby bratra pana Pavla Chlubny Jana.
Pavel Chlubna
, jinak také amatérský historik a aktivní člen Klubu přátel historie, představil svoji tvorbu fotografiemi významných osobností našeho kulturního a společenského života (například prezidenta Václava Havla a jeho choti Olgy, kterou pořídil v roce 1992 při jejich návštěvě Jaroměřic, spisovatele Alexeje Pludka, Františka Nepila, malířky a spisovatelky Lídy Hynkové), fotografiemi krajiny, přírodních krás a zajímavostí (Beskydy, stromy v zámeckém parku, dub u Myslibořic v letech 1982 a 2015 nebo hraniční kameny a sukulenty). Část vystavených fotografií je věnována autorovu rodnému městu Jaroměřicím nad Rokytnou, především jeho dominantě - jaroměřickému zámku a přilehlému parku.
Fotografická část výstavy je doplněna kresbami bratra Pavla Chlubny Jana, mimo jiné vynikajícího sportovce a „železného muže. 
Mezi jeho vystavenými kresbami najdeme například tenisového rozhodčího Antonína Bubeníka, císaře Františka Josefa, německého herce Klause Kinského s dcerou Nastassjou nebo herečku a moderátorku Michaelu Dolinovou. Jan Chlubna kreslí výhradně tužkou a uhlem a kromě výše uvedených kreseb konkrétních osobností najdeme na výstavě další volnější kresby jako V altánu, Matka s dítětem, Dívka ve větru, Kresba vlastní ruky nebo Fantazie, nápady, sny. 
Účastníci vernisáže měli díky osobní účasti obou výtvarníků Pavla a Jana Chlubnových (nejmladší sedmiletý Ondřej se jen krátce představil před oficiálním zahájením vernisáže) příležitost pohovořit si se samotnými výtvarníky o jejich tvorbě a podělit se s nimi se svými vlastními dojmy ze  zhlédnuté výstavy. Oba jaroměřičtí rodáci velmi ochotně odpovídali na dotazy návštěvníků a zapózovali i místnímu fotografovi.
Vernisážové pozdní odpoledne, doplněné malým občerstvením, proběhlo v příjemné a slavnostně naladěné atmosféře. Na poslední dobu překvapivě nemalá účast veřejnosti na vernisáži svědčí o tom, že jména Pavel a Jan Chlubnovi nejsou jaroměřické, alespoň té kulturnější části veřejnosti, neznámá. 
Přejme tedy výstavě co největší počet spokojených návštěvníků a autorům, včetně toho nejmladšího Ondřeje, hodně optimismu, tvůrčích sil, nápadů a úspěchů v jejich další tvorbě.
Výstava je přístupná veřejnosti v běžně otevírací době až do 31. prosince 2016.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy