Podpisem smlouvy zahájili v Chotěboři projekt domova pro seniory

Projekt domova pro seniory v Chotěboři se může rozjet, všechny smlouvy jsou podepsané. Domov pro seniory s kapacitou 120 lůžek by mohl být otevřen v roce 2019.

uniweb weby

„Teď už je míček na straně SeneCury, potažmo Senior Holdingu,“ použil sportovní terminologii starosta města Tomáš Škaryd, který zároveň dodal, že město si tak nadělilo hezký dárek pod stromeček.  
Společnost Senior Holding, která vyhrála výběrové řízení na provozování domova, bude v následujících měsících připravovat vše, co týče administrativy. To zahrnuje především přípravu projektu pro územní řízení a stavební povolení. V ideálním případě by tyto podklady mohly být vyřízeny za zhruba dvanáct měsíců.  „Poté může provozovatel přikročit k samotné výstavbě. Předpoklad je, že domov pro seniory by mohl být otevřen v roce 2019,“ doplnil starosta města. 
Domov důchodců s kapacitou 120 lůžek vyroste v lokalitě Koubek. Bude tak zcela začleněn do koloritu města.  „Důležitým bodem je hlavně to, že pozemek bude patřit městu až do doby, než proběhne kolaudační řízení. Až poté jej převedeme do majetku dodavatelské společnosti,“ zmínil místostarosta města Zdeněk Janovský.
Město Chotěboř dodavatelské firmě prodá asi 9000 metrů čtverečních pozemku za cenu 700 korun za metr čtvereční. Do městské kasy tak přibude zhruba šest milionů tři sta tisíc korun
Město Chotěboř je zařazeno v krajské síti sociálních služeb. Díky tomuto zařazení bude Kraj Vysočina finančně podporovat služby v Domě pro seniory v Chotěboři. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
09.12.2016 18:16




0 +
 

Hlavní zprávy