První křesťanská mateřská škola na Vysočině zahájila výuku

V poslední srpnový den byla v Moravských Budějovicích generálním vikářem brněnského biskupství Jiřím Mikuláškem požehnána křesťanská mateřská škola JABULA, první podobné zařízení v Kraji Vysočina.

uniweb weby

Její název je odvozen od jména komunisty popraveného kněze Jana Buly, který se narodil v blízkém Lukově. Kuriozitou je, že jabula v jazyce zulu znamená slavnost. V ono krásné odpoledne, v jehož závěru si všichni účastníci zazpívali jihoafrický tradicionál Jabula Jesu, jenž se stal hymnou školy, bylo skutečně co oslavovat.

Zásluhou projektanta Jiřího Šťasty a místní stavební firmy INEX se podařilo vytvořit budovu s terasami situovanými na jih do zahrady. V průčelí ji do ulice Komenského zdobí mozaika Svatá Rodina, která je rovněž dílem Jiřího Šťasty.

V areálu Domu sv. Antonína, kde se škola nachází, se zúčastnilo mše svaté a následného žehnání a prohlídky stavby přes čtyři sta návštěvníků.
„V jednom ze svých dopisů na rozloučenou P. Bula napsal: Vychovávejte dobře své děti, abyste se s nimi jednou setkali na věčnosti. To by mohlo být motto jak pro novou školku, tak pro všechny, kteří uctívají tohoto mučedníka,“ zdůraznil ve své promluvě Jiří Mikulášek.

Závěrem popřál kolektivu mladých učitelek v čele sředitelkou a hlavní iniciátorkou realizace projektu Alenou Žákovou hodně zdaru, nadšení a radosti při výchově dětí, kterým se jistě bude v tomto pěkném prostředí líbit.

Výuka v nové mateřské škole, které své apoštolské požehnání udělil papež František, začala dle plánu ve čtvrtek 1. září.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
02.09.2016 07:53




0 +
 

Hlavní zprávy