Třináctiletý chlapec se opilí potuloval na poli u Velkého Beranova, nadýchal tři promile

Značně opilý třináctiletý chlapec se v úterý v podvečer pohyboval na poli u Velkého Beranova, když si ho všiml náhodný muž a přivolal pomoc. Policisté u něj naměřili 2,8 promile alkoholu, skončil v jihlavské nemocnici.

uniweb weby

Na základě šetření získali policisté informaci, že alkohol hoch zřejmě konzumoval ještě s kamarádem. Vzhledem k obavě o jeho zdraví, začali policisté ihned po druhém, stejně starém, chlapci pátrat. Hocha nalezli v místě jeho bydliště, byl také pod vlivem alkoholu, jinak ale v pořádku a v péči matky. Policisté aktuálně zjišťují, kde nezletilí chlapci k alkoholu přišli. Případ v současné době prošetřují pro podezření ze spáchání přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. Dále policisté informovali rodiče chlapce a také odbor sociálně právní ochrany dětí.

„V souvislosti s blížícími se prázdninami opět apelujeme na rodiče, aby věnovali dětem patřičnou pozornost. Je nutné, aby měli přehled o aktivitách, kterými se jejich dítě ve svém volném čase zabývá. Rodiče by měli vždy vědět, jakým způsobem, s kým a kde jejich dítě tráví volný čas," připomněla policejní mluvčí Jana Kroutilová.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 08.06.2017 15:08




0 +
 

Hlavní zprávy