V Alternátoru lze zapůjčit elektrokola a elektroskútry

Zajímavou novinku pro nadcházející turistickou sezonu připravilo Ekotechnické centrum Alternátor v Třebíči. K zapůjčení tu totiž mají čtveřici elektrokol a dvojici elektroskútrů, které mohou návštěvníci města využít k poznávání okolí.

uniweb weby

K dispozici jsou dvě dámská a dvě pánská elektrokola vybavená světly, nosiči a také několika brašnami, například na mobil nebo svačinu. Při zapnutí elektromotoru mají celkem sedm stupňů asistence, přičemž při stupních 3 nebo 4 vydrží baterie na zhruba sto kilometrů jízdy. Nic tedy nebrání tomu naplánovat si z Alternátoru celodenní i vícedenní výlety do blízkého i vzdálenějšího okolí. Elektrokola lze navíc dobíjet z běžné zásuvky, baterii lze vyjmout, a tak v případě jejího vybití je možné ji dobít prakticky kdekoli a využít tak například blízkou mezinárodní cyklotrasu Jihlava-Třebíč-Raabs.

„Podobně jako elektrokola si můžou zájemci v Alternátoru zapůjčit i elektroskútry, které mají dojezd zhruba šedesát kilometrů. V dojezdové vzdálenosti je ale možné využít půjčovny v Bystřici nad Pernštejnem, Žďáru nad Sázavou, Telči, Slavonicích, Znojmě a na Vranovské přehradě. Je samozřejmě možné naplánovat si výlet i na několik dnů a tyto destinace využít jen jako odpočinkové stanice, například při cestě do Jihočeského kraje, kde lidé najdou další partnerské půjčovny," informoval Milan Krčmář z třebíčského Alternátoru, kde poradí vhodné tipy na výlety a v průběhu června budou k dispozici i mapky s nejzajímavějšími trasami po blízkém i vzdáleném okolí.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy